Lokeren
20.06.2024
alt=

Popeiland viert 25ste verjaardag

donderdag 20 juni 2024 om 16:42 door Rony

Op woensdag 26 juni vindt Popeiland plaats in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het populaire evenement blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en pakt uit met topartiesten en heel veel randanimatie.

“Popeiland is al 25 jaar lang de ideale start van de zomervakantie! Het doel was toen - en is nog steeds - om kinderen te laten kennismaken met de festivalsfeer door hun een betaalbaar evenement op kinder- en jeugdmaat aan te bieden.”
​​gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Popeiland toen en nu
Popeiland startte in 1998 en vindt jaarlijks plaats op de laatste woensdag van juni. Enkel tijdens de coronajaren 2020 en 2021 kon het evenement niet doorgaan. ​ ​

Tijdens de eerste editie kochten zo’n 3.600 bezoekers een ticketje voor 100 BEF, om mee te dansen en te zingen op onder meer 2 Fabiola. De jaren daarop groeide het festival verder. Zo was er de topeditie van 2001 met 20.000 enthousiaste kinderen en ouders, waar de oorspronkelijke bezetting van K3 voor iets tussen zat.

Artiesten 2024
Voor deze feesteditie is er opnieuw een sterk muzikaal programma met onder meer Camille en Omdat het kan & Average Rob. ​ De presentatie is in handen van Thomas De Smet, Ketnet-wrapper. ​

13.20 uur: Mega Mindy
14 uur: De KetnetBand
15.30 uur: Maksim
16.50 uur: Camille
18 uur: Omdat het kan & Average Rob
Zoals altijd start het programma met een artiest/groep voor de allerkleinsten en bouwt het zo verder op tot muziek voor de 14-jarigen. Afsluiten gebeurt met een DJ, waar vaak ook de ouders en begeleiders blij mee zijn.

Randanimatie
Even belangrijk als de optredens is de randanimatie. Kinderen leven zich uit aan het podium én op alle attracties. Alle randanimatie is bovendien inbegrepen in de prijs. Een greep uit het gevarieerde aanbod: workshops ruimtevaart, bloemige kapsels, kinderquads, Nintendo-games, lasershooting, airbrush tattoo’s, bungee trampoline, mobiele kinderboerderij en waterdiertjes vangen. Ook de Crazy Surf-attractie is er weer bij, voor de 22ste keer intussen.

Kindvriendelijk festival
Popeiland is een gehoorvriendelijk festival. Voor kinderfestivals raadt men aan om categorie 2 (klasse 2) te hanteren. Dit is enerzijds gehoorvriendelijk voor kinderen, maar biedt anderzijds toch voldoende geluid voor een openluchtoptreden. Er zijn bovendien gratis oordopjes beschikbaar aan de infostand.

Popeiland wil kinderen met een beperking ook zoveel mogelijk bij het festival betrekken. Personen met een beperking kunnen in een aparte zone vooraan aan het podium van de optredens genieten. Op de banners op het terrein wordt ook aangeduid welke randanimatie toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Daarnaast wordt een stand ingericht waar verdwaalde kinderen terecht kunnen, is er een babylounge, een verzorgingsruimte (aan de Rode Kruispost) en een infopunt waar ook verloren voorwerpen worden verzameld.

Aan het infopunt zijn verdwaalbandjes beschikbaar. Ouders/begeleiders kunnen hun mobiel nummer hierop noteren, zodat ze snel herenigd kunnen worden met hun kind.

Praktisch
Popeiland vindt plaats op woensdag 26 juni van 13 tot 19 uur in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het festival is vooral gericht op kinderen van 6 tot 14 jaar, maar iedereen is welkom. Tickets voor het festival zijn te koop in het bezoekerscentrum van Puyenbroeck (parking 1) tot 25 juni of via de webshop op popeiland.be. Tickets kosten 15 EUR. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis binnen. Op de dag zelf kan je ter plaatse geen tickets meer kopen.

Mobiliteit en parkeren
Dit jaar zijn er opnieuw twee toegangen tot het festival. De eerste toegang bevindt zich aan parking I en de tweede aan parking II. De signalisatie leidt je naar het evenementeneiland.

Iedereen die van de N449 Wachtebeke-Zaffelare komt, wordt afgeleid naar parking I. Iedereen die van Kalvebrug en van Lokeren-Stenen Brug komt, wordt afgeleid naar parking II.

Beide toegangen bevinden zich op wandelafstand van het evenementeneiland.

Meer info vind je op www.popeiland.be
Facebook Twitter
Bron: Axiradio