Lokeren
08.06.2024
alt=

Stadsmuseum opent opnieuw de deuren

zaterdag 8 juni 2024 om 07:37 door Rony

Vrijdag werd het vernieuwde Stadsmuseum van stad Lokeren officieel ingehuldigd tijdens de openingsplechtigheid in aanwezigheid van het stadsbestuur en alle betrokken partners.

Op zondag 9 juni opent het Stadsmuseum opnieuw zijn deuren voor het grote publiek.

Tussen 14 en 17 uur kan je er terecht voor de eerste kennismaking met de vernieuwde opstelling. Bijpassende Lokerse proevertjes zorgen ervoor dat de opening niet anders kan dan in de smaak vallen.

Het Stadsmuseum werd het voorbije jaar grondig opgefrist en de vaste opstelling werd volledig vernieuwd. Heel wat personen waren achter de schermen druk in de weer om de plannen van ontwerpbureau Exponanza tot in de puntjes uit te voeren. Vanaf 9 juni kan iedereen dan ook opnieuw terecht in het museum om de opstelling en de collectie te bewonderen.

De nieuwe opstelling op de gelijkvloers omvat de belangrijkste verhalen van de toekomstige stad, in combinatie met de hoofdcollecties van het museum: haarsnijderij, textiel, zoete industrie en beenhouwerij. Het resultaat is een boeiend geheel waarin heden en verleden van Lokeren en Moerbeke centraal staan, met de hedendaagse stad als uitgangspunt. Want alleen door het verleden kunnen we de stad van vandaag helemaal begrijpen.


Op de eerste verdieping werden een collectiewerkruimte en een multifunctionele publieksruimte gecreëerd. De publieksruimte biedt mogelijkheden voor het organiseren van verschillende publieksactiviteiten en zal ook gebruikt worden voor de workshop ‘Bouw je stad’. De workshop is een verlengde van het thema stadsontwikkeling dat doorheen de opstelling aan bod komt. Zowel schoolgroepen als volwassenen en families zullen vanaf september de workshop kunnen volgen, reserveren zal mogelijk zijn vanaf augustus.
De eerste expo voor de exporuimte, die zich ook op het eerste verdiep, zal pas voor 2025 zijn. De focus blijft voorlopig op de vernieuwde vaste opstelling en het uitbouwen van de algemene publiekswerking.

Wie graag een kijkje komt nemen is van harte welkom op de heropening op zondag 9 juni tussen 14 en 17 uur.

Na de opening kan je terecht in het museum tijdens de gebruikelijke openingstijden:
woensdag tot zaterdag van 14 tot 17 uur
zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur

Een museumbezoek is gratis, zowel tijdens de opening als erna.
Gegidste museumbezoeken zijn ook mogelijk, waarbij een gidsenvergoeding in rekening wordt gebracht. Reserveren van een gegidst bezoek kan door te mailen naar groepsbezoeken@lokeren.be.

Meer info: stadsmuseum.lokeren.be, Markt 15a, museum@lokeren.be, 09 235 31 04.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio