Lokeren
29.05.2024
alt=

Wielerrit voor dames tijdens Grote Prijs De Kop

woensdag 29 mei 2024 om 18:38 door Rony

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er in Lokeren een wieler 3-daagse georganiseerd tijdens de Lokerse Feestweek in augustus. Deze Grote Prijs Stad Lokeren wordt traditioneel gereden om de “ereprijs Roger De Neef”. Nieuw bloed in de organisatie zet voortaan de schouders onder dit sportief evenement en introduceert meteen een damesrit tijdens de Grote Prijs De Kop. Stad Lokeren en haar organisatoren garanderen zo in ieder geval heel wat wielerplezier in de sportieve Durmestad.

Na de Omloop van het Waasland op 1 mei, kijken de Lokerse wielerfans uit naar de wieler 3-daagse in augustus. Tijdens 3 lokale wedstrijden kunnen de renners elite 2 ook dit jaar het beste van zichzelf geven. Voor het eerst krijgt deze editie ook één rit voor dames. En dat is een mooie verdienste van het nieuw organiserend comité. De klassieke ritten van Heiende en Daknam werden vervangen door edities op De Kop en in Eksaarde. Feestcomité Doorslaar sluit naar goede gewoonte de 3-daagse af.

Op zondag 4 augustus 2024 gaat de wieler 3-daagse van start tijdens de Grote Prijs Mobibikes in Eksaarde. Deze rit vertrekt en eindigt aan Bistro Den Bascuul, naast het Stationsplein in Eksaarde. De renners rijden 9 ronden van 13,9 kilometer. Het parcours vertrekt in Eksaarde-dorp om via de Rechtstraat en de Brielmolenstaat richting de Gentdam te rijden. Ze keren terug via de Hermelinestraat en de Leebrugstraat naar Eksaarde-dorp.

Op woensdag 7 augustus 2024 kan je genieten van de Grote Prijs De Kop, voorafgegaan door een rit voor dames nieuwelingen en junioren. De organisatie is in handen van de nieuwe vzw Lokeren koerst. Deze ritten vertrekken en eindigen aan Café De Standaard en Café Den Houten Kop in de Oude Heerweg. De renners rijden 16 ronden, goed voor een totale afstand van 121 kilometer, via de Beukenlaan richting de Daknamstraat om vervolgens via de Reinaertdreef de Pontweg en de Sinaaistraat te nemen. Ze keren terug via de Kopkapel.

Op vrijdag 9 augustus 2024 valt de eindbeslissing tijdens de ronde in Doorslaar, die vertrekt en eindigt aan café ’t Kapelleken in Doorslaardorp. De renners rijden 16 ronden van 7,5 kilometer via Doorndonkeindeken, de Calaignestraat richting de Rechtstraat, om via de Brielmolenstraat, Zeveneekskens, Hemelseschoot en Veldeken terug te keren.

“Als vrouwelijke schepen van Sport én Jeugd, is het fantastisch dat er tijdens de Feestweek een extra wedstrijd wordt georganiseerd voor dames nieuwelingen en junioren. Lokerse jonge dames die meedoen aan dergelijke wielerwedstrijden, zou het begin kunnen worden van een nieuwe wielertraditie.”
Marjoleine de Ridder, schepen van Sport & Jeugd

Bij elke rit moeten de renners om en bij de 120 km uit de benen persen. Er zijn rondenpremies op elke rit. De renners kunnen zich ter plaatse inschrijven, van 13.45 uur tot 14.45 uur. De ritten voor de heren vertrekken om 15 uur. De dames starten om 12.30 uur.

Ook werd eerder al bekendgemaakt dat de traditionele Rapencross dit jaar zal doorgaan op zondag 10 november, opnieuw in het Park Ter Beuken. Een datum die mee op de kalender van de wielerfans mag komen.

Foto © Stad Lokeren : Genomen ter hoogte van Bistro Den Bascuul in Eksaarde. V.l.n.r.: Guido De Waele (Doorslaar), Ronny Van Driessche (Eksaarde), Marjoleine de Ridder (Schepen van Sport & Jeugd), Christophe Anthuenis (Eksaarde), Nico Baeté (De Kop), Geert Van Damme (Sportraad), Simon Laureys (De Kop), Rudi De Clercq (Politie Lokeren)
Facebook Twitter
Bron: Axiradio