Lokeren
19.04.2024
alt=

Sociaal Huis verhuist naar de Grote Kaai

vrijdag 19 april 2024 om 15:57 door Rony

Op woensdag 15 mei nemen alle welzijnsdiensten van Stad Lokeren hun intrek in het Welzijnshuis (Sociaal Huis wordt Welzijnshuis) op de Grote Kaai 20. Alle welzijnsdiensten die zich nu in het Sociaal Huis bevinden, komen er vanaf dan onder één dak te zitten, ook het lokaal dienstencentrum zal daar op het gelijkvloers terug te vinden zijn.

Begin 2021 maakte Stad Lokeren al bekend dat ze het voormalige Financiëngebouw op de Grote Kaai had aangekocht. Met die aankoop neemt de stad een nieuwe sprong in haar dienstverlening richting de Lokeraar. “Door de vele stedelijke welzijnsdiensten te centraliseren op één plaats, is de drempel om langs te komen voor onze inwoners veel lager. Het verhaal klopt nu ook helemaal en is duidelijker voor zij die hulp nodig hebben of met vragen zitten”, aldus een tevreden burgemeester, Filip Anthuenis.

Om het gebouw klaar te maken voor de nieuwe invulling, waren er aanpassingswerken nodig. Die zijn intussen bijna afgerond, waardoor de opening in zicht komt.
Door het Welzijnshuis te verbinden met het lokaal dienstencentrum garanderen we een laagdrempelige en toegankelijke dienstverlening voor alle inwoners met welzijnsvragen. Het Welzijnshuis is er voor iederéén, met specifieke aandacht voor de kwetsbare groepen in de samenleving.

Welke diensten zullen te vinden zijn in het Welzijnshuis?

• Maatschappelijk werk
• Zorg en Preventie
• Diversiteit en Participatie
• Onderwijs en Opgroeien
• Lokaal dienstencentrum

“Het Welzijnshuis wil een open huis zijn, waar iedereen kan en mag binnenstappen voor ontmoeting, dienstverlening of hulp allerhande. Zo wordt het Welzijnshuis een plek voor elke Lokeraar.”
Schepen van Welzijn, Nina Van der Sypt

Wie met welzijnsvragen zit of hulp nodig heeft, is vanaf 15 mei dus welkom in het Welzijnshuis op de Grote Kaai 20. Tot dan blijven de stadsmedewerkers van het Sociaal Huis klaarstaan in de Lepelstraat. Door de verhuis zal het Sociaal Huis uitzonderlijk gesloten zijn op dinsdag 14 mei.

Nieuwe openingsuren Welzijshuis (vanaf 15 mei)

Maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.
Afspraak via welzijnshuis@lokeren.be, telefonisch via 09 235 03 00 of aan de balie.
Foto: Stad Lokeren
Facebook Twitter
Bron: Axiradio