Lokeren
28.03.2024
meer foto's ...
alt=

Meest Verdienstelijke Lokeraars 2023

donderdag 28 maart 2024 om 08:15 door Rony

Stad Lokeren voegt opnieuw twee Meest Verdienstelijke Lokeraars toe aan het rijtje ‘Helden van de stad’. Tijdens de 28e prijsuitreiking kaapten de Gezôarse Feesten vzw en vzw Jeugdpark Hoogland woensdag avond de eretitel in de wacht, voor respectievelijk de juryprijs en de publieksprijs.

Net als de voorbije edities was ook woensdag de theaterzaal van het Lokerse Cultuurcentrum de plaats waar de spanning te snijden was. De vijf laureaten Jacotte Brokken, Gezôarse Feesten vzw, Molenaarskoppel Maria en Clement, vzw Jeugdpark Hoogland en werkgroep 11.11.11 werden in het bijzijn van familie, vrienden, maar ook een grote delegatie van het Lokerse stadsbestuur en adviesraden en winnaars van de vorige edities (de zogenaamde Helden van de Stad) meegenomen in de verkiezingsstrijd tijdens een spannende prijsuitreiking.

Laureaten trots op hun nominatie en campagne gestart
De stad organiseerde dit jaar deze verkiezing tot Meest Verdienstelijke Lokeraar al voor de 28e keer. Ook tijdens deze editie had de Lokeraar opnieuw een centrale rol. Het was namelijk de Lokeraar die kandidaten indiende en in een latere fase van de verkiezing konden Lokeraars ook stemmen op hun gedoodverfde favoriet.

In totaal werden er dit jaar 15 unieke kandidaten voorgedragen waaruit de jury, bestaande uit de voorzitters van de Lokerse adviesraden en de burgemeester, een selectie van vijf laureaten verkoos via een anonieme stemming. Dat de laureaten trots waren op hun nominatie en meteen aan de slag gingen om stemmen te verzamelen, werd snel duidelijk aan het aantal papieren formulieren dat werd ingediend via de collectebus in het stadhuis. In totaal hebben 1398 Lokeraars hun stem uitgebracht (digitaal en op papier).


Met 36 % van de publiekstemmen was de buit binnen voor vzw Jeugdpark Hoogland, waardoor zij aan de haal gingen met de titel van Meest Verdienstelijke Lokeraar en de geldprijs van 500 euro.

Naast de publieksprijs was het vervolgens spannend uitkijken wie van de laureaten de juryprijs in ontvangst mocht nemen. Traditiegetrouw stemde de jury een week eerder al op haar favoriet. Ook deze uitslag werd vanavond bekendgemaakt. De Gezôarse Feesten vzw kreeg het meest aantal jurypunten en nam naast de eretitel ook een kunstbeeld van de Lokerse kunstenares en beeldhouwster Astrid Van der Kreeft in ontvangst.

“Laat het na deze verkiezing duidelijk zijn dat de Lokeraar samen zijn en ontspanning héél hoog in het vaandel draagt. Het is namelijk niet voor niets dat er twee verenigingen uit de vrijetijdssector als winnaars verkozen worden,“ aldus een tevreden burgemeester Filip Anthuenis.

Ook winnaars van de vorige editie van de partij
Tijdens de prijsuitreiking werd er ook ruimte gemaakt om het woord te geven aan de winnaars van de vorige editie en met hen terug te blikken op hun voorbije jaar als Meest Verdienstelijke Lokeraar. Pieter-Jan Van der Bracht als vertegenwoordiger van Vagevuur vzw, winnaar juryprijs 2022 en Erik Tolner voor vzw Horizon, publiekswinnaar 2022 waren van de partij en overhandigden samen met de burgemeester de prijzen.

Ook de drie andere laureaten Jacotte Brokken, Molenaarskoppel Maria en Clément en werkgroep 11.11.11 gingen niet met lege handen naar huis en mochten een geschenkmand met lokale specialiteiten in ontvangst nemen.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio