Lokeren
21.03.2024
alt=

Topband AKA Moon komt naar Lokeren

donderdag 21 maart 2024 om 17:22 door Rony

De Belgische jazzband AKA Moon viert op zaterdag 23 maart zijn 30e verjaardag in de Torenzaal in Lokeren. De Lokerse jazzklub en het Cultuurcentrum hebben de krachten gebundeld om deze topband naar Lokeren te halen.

AKA Moon trok er dertig jaar geleden op uit om collega-musici van over de hele wereld te ontmoeten, en dat op alle continenten van Afrika tot India. AKA Moon voorzag, zonder zich daar ten volle van bewust te zijn, wat de wereld zou worden: een nieuw tijdperk waarin culturen konden verstrengelen en continu in contact zouden komen.
Door hun toen innovatieve kijk op muziek zijn zij de pioniers geworden van de huidige Belgische jazz-scene met bands zoals STUFF, Nordman, …
Iwein Van Malderen, voorzitter van de Lokerse jazzklub en fan van het eerste uur zegt hierover het volgende:
"Aka Moon is gewoon een top band. Ik hoor af en toe mensen zeggen dat ze spijt hebben dat ze Toots nooit live zagen. Het zou wel eens kunnen dat mensen in een niet te verre toekomst zichzelf een beetje verwensen dat ze nooit naar een concert van Aka Moon gingen. ’t Is alvast een trio dat jazz van deze tijd brengt: de energie van een rockband, de open blik van de wereldmuziek en de virtuositeit van de jazz. Begin dit jaar kon je ze samen met het Brussels Jazz Orchestra zien in een uitverkochte Bijloke in Gent. Deze keer kan je het basistrio zien in een zaal op mensenmaat. Het zal de impact van de muziek groter maken."

AKA Moon – 30 Years – Zaterdag 23 maart, 20.15 uur – Torenzaal, Cultuurcentrum Lokeren
Tickets & Info: cultuur.lokeren.be - ticketbalie.ccl@lokeren.be – 09 235 31 06

Foto : (c)Alexander Popelier
Facebook Twitter
Bron: Axiradio