Lokeren
16.03.2024
alt=

Zwembad Durmehal officieel open

zaterdag 16 maart 2024 om 19:02 door Rony

Vrijdag werd het nieuwe familiezwembad van stad Lokeren officieel ingehuldigd tijdens de openingsplechtigheid in het bijzijn van Vlaams minister van Sport, het voltallige stadsbestuur en alle betrokken partners.

Dat de Lokeraar en andere bezoekers blij zijn dat Lokeren opnieuw een zwembad heeft, bleek de afgelopen weken. Iedereen die al langskwam in het zwembad Durmehal is erg enthousiast en komt met plezier terug. Goed nieuws voor de stad die het bad zonet officieel heeft ingehuldigd en klaar is voor de officiële opening voor het grote publiek, van zowel het sportbad als het recreatie gedeelte (wellness, kinderbaden, glijbanen).

“Na al die jaren begon de tand des tijds stilaan zijn tol te eisen van het oude Durmebad dat hier al sinds 1968 dienstdeed. Uiteindelijk – en logisch ook - voldeed ons geliefde Durmebad niet langer aan de sportieve, recreatieve en kwalitatieve normen die wij met z’n allen van een hedendaags zwembad verwachtten. Ik ben vandaag dan ook een erg gelukkige en trotse burgemeester om het nieuwe zwembad Durmehal mee te mogen openen. Op naar de volgende decennia vol zwemplezier voor jong en oud in onze stad!”
Burgemeester Filip Anthuenis
Op het gelijkvloers bevinden zich alle sportfaciliteiten, kleedkamers, de infobalie en de brasserie. Op de eerste verdieping zijn alle bureelruimtes en vergaderzalen terug te vinden en op het ondergrondse niveau vinden we het volledige technische gedeelte terug, samen met de bergingen, fietsenstallingen, de bestaande fuifzaal, de Speel-o-theek en het Huis van het Kind.

“Investeringen in energiezuinige maatregelen werden bij dit project niet uit de weg gegaan. Het nieuwe zwembad werd uitgerust met een zoutelektrolyse wat de chloorproductie onafgebroken doseert. Daarnaast hebben we ook geïnvesteerd in waterbuffers, ledverlichting, zonnepanelen en een zonnecollector.”
Schepen van Gebouwen en Infrastructuur, Sabine Van Rysselberghe

Iedereen is van harte welkom om langs te komen tijdens het openingsweekend op 15 e, 16 maart en ook erna.
Alle info is terug te vinden via lokeren.be/zwembad. Meer info of vragen over het zwembad Durmehal? Contacteer de dienst Sport & Jeugd via sportdienst@lokeren.be of
09 235 31 13. Meer info over de brasserie SPRUIT, Bar & Kitchen is te vinden via spruitlokeren.be of via Instagram (spruitlokeren).
Facebook Twitter
Bron: Axiradio