Lokeren
24.10.2023
alt=

Lokeren heeft zijn eigen Monopolyspel

dinsdag 24 oktober 2023 om 15:04 door Rony

Deze officiële Monopoly uitgave, gerealiseerd door spellenontwikkelaar Groep 24 en onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het welbekende spelconcept: kopen en verkopen. Alleen doe je dat in deze versie niet enkel met winkelstraten maar wel met de mooiste, meest aantrekkelijke en bekendste plaatsen uit de stad.

Er is doelbewust gekozen voor een uiteenlopende samenstelling op het spelbord, klinkt het: “Op deze manier tonen we alle aspecten die de stad te bieden heeft, en dat zijn er heel wat” aldus Cedric Libbrecht van Groep 24. Gaande van het Oud Postgebouw en het Stadhuis tot de Heirbrugmolen of de Academie in Park ter Beuken. Naast tal van bekende locaties uit het stadscentrum bevat het spelbord ook verwijzingen naar de deelgemeenten. Denk maar aan de Kruiskapel in Eksaarde of het dorpsplein van Daknam.

Lokeren is ook bekend voor zijn talloze parken en groen. Deze konden dan ook niet ontbreken in het spel. Zo zijn onder andere Park ter Beuken, het Bospark, de Buylaers en het Molsbroek opgenomen in deze editie. Alle vakjes werden trouwens getekend door de bekende cartoonist Lectrr.

Eerder dit jaar werd er rond het spel een verkiezing/poll georganiseerd om de populairste sportvereniging te verkiezen. De inwoners mochten stemmen op hun favoriet, de winnaar zou een plaatsje op het spelbord vereeuwigd zien. Koninklijke Sporting Club Lokeren-Temse ging toen met de zege aan de haal. De voetbalclub haalde het met een bijzonder klein verschil ten op zichte van de Lokerse Hockeyclub. Het Daknamstadion zal dus terug te vinden zijn in deze Monopoly editie.

De Kans- en Algemeen Fondskaartjes werden eveneens aangepast. Zo kan je geld ontvangen omdat je groenten op de markt verkoopt of moet je betalen omdat je materialen kocht om “Ne Koven te steken”. Ook de Hockeyclub, de eervolle tweede uit de poll, krijgt een verwijzing in één van de kaartjes.

Monopoly Lokeren is vanaf vandaag beschikbaar in de lokale handel. Info en een overzicht van de verkooppunten via www.MONOPOLYSTORE.be/lokeren
Facebook Twitter
Bron: Axiradio