Lokeren
20.10.2023
alt=

Troostconcert brengt eerbetoon aan overledenen

vrijdag 20 oktober 2023 om 21:17 door Rony

Tweejaarlijks organiseert Stad Lokeren samen met Reveil vzw een nocturne op een van de stedelijke begraafplaatsen. Dit jaar wordt de begraafplaats Bleekmeers ondergedompeld in een warme gloed van muziek en poëzie. Met dit ingetogen troostconcert brengen dit jaar de artiesten van de Kunstacademie Ter Beuken een eerbetoon aan alle overledenen.

Reveil is een initiatief dat in 2012 werd opgestart in West-Vlaanderen. Sindsdien worden er over gans Vlaanderen op 1 november tal van ingetogen concerten georganiseerd op verschillende begraafplaatsen. Dit jaar trekken we op 1 november naar de stedelijke begraafplaats Bleekmeers voor een troostconcert met artiesten van de Kunstacademie Ter Beuken. Iedereen is er welkom op 1 november tussen 17 en 18 uur. Er wordt gevraagd een eigen kaarsje mee te brengen om zo extra licht te brengen in deze donkere dagen.

Gratis troostkaartjes voor warme boodschappen

Ter gelegenheid van Reveil ontwierp de Stad een troostkaartje. Schrijf een warme, troostende boodschap op de postkaart en geef het af aan een geliefde. Het vergeet-me-nietje staat symbool voor de blijvende liefde en eeuwige herinnering.

De troostkaartjes zijn gratis af te halen in het Infopunt Toerisme of in het Infopunt van het stadhuis.
Reveil is een samenwerking van Infopunt Toerisme en dienst Burgerzaken.
Meer info: Infopunt Toerisme, Markt 2, toerisme@lokeren.be, 09 235 31 05
Facebook Twitter
Bron: Axiradio