Lokeren
12.10.2023
alt=

Kinderbegeleiders in de bloemetjes

donderdag 12 oktober 2023 om 19:57 door Rony

Deze week loopt de campagne Week van de Kinderopvang. Concreet betekent dit dat alle kinderbegeleiders in de schijnwerpers staan en dat vieren ook Kinderdagverblijf Patjoepelke-Wistik, de onthaalouders en de Buitenschoolse Kinderopvangen in Lokeren en Moerbeke. Deze week wordt er daar extra gestrooid met complimenten.

Stad Lokeren investeert heel wat naar kinderopvanginitatieven toe. Kinderen van 0-3 jaar kunnen via de EVA-vzw Gezinswelzijn terecht bij een van de 3 kinderdagverblijven van Patjoepelke-Wistik (Sportlaan, Spoele en Eksaarde) of bij een van de onthaalouders aangesloten bij de dienst Gezinsopvang. Vervolgens biedt de stad voor kinderen van 3 tot 12 jaar opvang aan voor of na school, op schoolvrije dagen en in de schoolvakantie, dankzij de Buitenschoolse Opvang (BKO). Hiervan telt de stad 10 locaties verspreid over het ganse grondgebied (Hoedhaar, Boskesschool, Doorslaar, Eksaarde, Heiende, Oudenbos, Dwarsstraat, Jozef De Veusterstraat, Staakte, De Springplank).De boodschap van de Week van de Kinderopvang dit jaar luidt: “Bedankt Sterkmakers!”. En zo telt de stad er heel wat. Meer dan redenen genoeg om hen allemaal in de bloemetjes te zetten tijdens deze actieweek.

Strooi met complimenten!
Stad Lokeren roept alle (groot)ouders en kinderen op om een compliment te schrijven gericht naar jouw favoriete kinderbegeleider(s) op een hiervoor speciaal ontworpen complimentenkaartje. Dit kan je downloaden of je haalt het op in één van de kinderdagverblijven of buitenschoolse opvanglocaties. Je kan ook een digitaal compliment sturen naar jouw sterkmaker via de online complimentenbutton. Alle info over wat je waar kan vinden is na te lezen via lokeren.be/week-van-de-kinderbegeleider.


Verwennerijen
Als dank voor hun dagelijkse enthousiaste inzet worden de medewerkers van de Buitenschoolse Opvang (BKO) extra verwend met een attentie verzorgd door de Lokerse handelszaak Sublim. De medewerkers van BKO Alles Kids uit Moerbeke werden ook uitgenodigd en konden zo voor het eerst kennis maken met hun toekomstige collega’s. Burgemeesters Filip Anthuenis en Stijn Deschepper kwamen samen met de Lokerse schepen van Kinderopvang Marjoleine de Ridder de medewerkers persoonlijk bedanken en overhandigden de attentie.

De medewerkers van de kinderdagverblijven en de onthaalouders werden dan weer bedankt met een leuke attentie die werd gemaakt door de atelierwerking van Emiliani.

“32 enthousiaste kinderbegeleiders staan dagelijks klaar op 10 verschillende opvanglocaties verspreid in Lokeren. Ze worden toevertrouwd met ons meest kostbare bezit én maken dus deel uit van die eerste belangrijke levensjaren van een kind. Zo bouwen ze vanuit de kinderopvang mee aan onze toekomst. Tijdens de schoolweken doen meer dan 1700 gezinnen een beroep op een sterke voor- en naschoolse opvang. Maar daar blijft het niet bij … Ook in de schoolvakanties staan deze kinderbegeleiders - samen met jobstudenten - klaar om de kinderen een fijne dag te bezorgen. Zo hebben we in heel Lokeren tijdens de zomervakantie meer dan 6250 kindplaatsen aangeboden! Dat alles zou nooit mogelijk zijn zonder onze schitterende kinderbegeleiders, zij zijn wel degelijk de Sterkmakers”, aldus schepen van Kinderopvang Marjoleine de Ridder.

Schepen van Welzijn, Nina Van der Sypt vult aan: “Dat is dan ook waarom wij onze kinderbegeleiders van de buitenschoolse opvang, de kinderdagverblijven en de gezinsopvang, niet één dag in de bloemetjes moeten zetten maar een hele week en bij uitbreiding een heel jaar natuurlijk.”

Er is nog plaats voor extra hulp!

Het is belangrijk dat alle kinderen een goede basis krijgen dankzij degelijke opvangmogelijkheden. De stad heet dan ook alle kinderbegeleiders met een warm hart voor kinderen absoluut welkom binnen al haar kinderopvanginitiatieven, want hoe meer handen en zielen, hoe meer vreugd. Bij zowel de kindjes, de ouders als de begeleiders zelf. Wie interesse heeft in een job als kinderbegeleider kan altijd spontaan solliciteren via lokeren.be/werken.

Op sociale media wordt de kinderopvang in Vlaanderen deze week in de schijnwerpers gezet met de begeleidende hashtag #weekvandekinderopvang

Meer info over de kinderopvanginitiatieven in Lokeren? Zie lokeren.be/kind-en-opvang.
Foto : Stad Lokeren
Facebook Twitter
Bron: Axiradio