Lokeren
07.09.2023
alt=

Lokeren Leeft op 9 en 10 september

donderdag 7 september 2023 om 14:24 door Rony

Naar goede traditie organiseert stad Lokeren het tweede weekend van september opnieuw heel wat vrijetijdsactiviteiten voor haar inwoners en bezoekers. Tijdens Lokeren Leeft op zaterdag 9 en zondag 10 september op de Markt en in de buurt, stellen heel wat verenigingen hun aanbod voor tijdens de vrijetijdsmarkt, wordt de nieuwste kledingcollectie voorgesteld door Lokerse modezaken op de langste catwalk van het Waasland, animeert het nazomerfestival Vlieg-in-‘t Park groot en klein en kunnen liefhebbers hun hart ophalen tijdens Open Monumentdag. Het volledige programma is beschikbaar via lokeren.be/lokeren-leeft

Zaterdag 9 september

Vrijetijdsmarkt
Verschillende Lokerse verenigingen stellen hun jaarprogramma voor, gaande van cultuur en educatie tot sport en spel. Verschillende verenigingen geven het beste van zichzelf tijdens demonstraties of stellen zichzelf graag voor aan hun infokraam. Ook wordt het vrijwilligersaanbod in de stad die dag in het voetlicht geplaatst. Voor iedereen met interesse in het (bruisende) verenigingsleven of die een nieuwe hobby of engagement zoekt.

Gratis
Evenementenplein, Markt
14 tot 17 uur

Modewandeling
Meer dan 400 outfits van de herfst- en wintercollectie worden gepresenteerd door 85 lokale modellen. Hiervoor wordt de langste rode loper van het Waasland uitgerold, goed voor een 200 meter-lange catwalk. Wie graag de modewandeling wilt bezichtigen met een lekker drankje, kan terecht op één van de vele terrassen die langsheen het parcours lopen. Dit jaar zullen ook modellen van Emiliani een rondje lopen.

Gratis
Markt
14 tot 17 uur

Zondag 10 september

Vlieg-in-’t Park
Het Cultuurcentrum nodigt iedereen uit voor een mooi en gevarieerd programma met circus, animatie, drank, taart en amusement op maat van kinderen en families. Een nazomerfestival voor de ganse familie. Blikvanger dit jaar is Compagnie Amoukanama. Een Guinese acrobatengroep die in hun thuisland via acrobatietraining jongeren een betere toekomst willen bieden.

Park Verloren Bos, Nijverheidstraat 17
Gratis
van 14 tot 17.30 uur

Open Monumentendag
Het thema van deze 35e editie is “Met hart en ziel”. Stad Lokeren en gemeente Moerbeke kozen binnen dat thema om de verhalen achter enkele monumentale villa’s en kasteeltjes uit eind 19e - begin 20e eeuw tot leven te laten komen. Speciaal voor Open Monumentendag worden er gegidste bezoeken georganiseerd en werd er een digitale route “Villa’s met hart en ziel” opgezet, die beschikbaar is via de ErfgoedApp.

Daarnaast biedt het park van Kasteel Lippens in Moerbeke plaats om gezellig te komen picknicken, terwijl je er de volkse upstairs/downstairs-tradities met heel het gezin kan komen beleven. Probeer samen volksspelen uit of maak de mooiste tafeldecoratie, die zelfs een plekje zou verdienen op de tafel van burgemeester Lippens!
Meer info en inschrijven: lokeren.be/openmonumentendag. Dienst Toerisme, Evenementen en Museum, Markt 2, 09 235 31 05 of toerisme@lokeren.be.

Zie ook lokeren.be/lokeren-leeft voor een volledig overzicht van alle activiteiten tijdens het weekend van 9 en 10 september.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio