Lokeren
24.08.2023
alt=

Infomomenten rond de fusie Lokeren - Moerbeke

donderdag 24 augustus 2023 om 07:44 door Rony

Anderhalf jaar na de intentieverklaring van Stad Lokeren en gemeente Moerbeke om vrijwillig te fusioneren in 2025, organiseren beide lokale besturen eind augustus/begin september verschillende infomomenten om de burger te informeren over de huidige stand van zaken binnen de fusievoorbereidingen.

Eerder kwamen de besturen hun oor te luisteren leggen bij de burger tijdens infosessies in Lokeren (Besturen met je Buren) en Moerbeke (zomerparticipatierondes), maar vandaag geven ze de Lokeraar en de Moerbekenaar graag de tussentijdse situatie mee.

Op basis van de inbreng die de besturen tot op heden mochten ontvangen van de burger, de acties die de administratieve werkgroepen in Lokeren en Moerbeke al ondernomen hebben ter voorbereiding en de constructieve samenwerking tussen beide besturen werd er een visienota opgesteld die de krijtlijnen uittekent van de ambities en uitdagingen van de nieuwe fusiestad Lokeren.

Onder meer Dienstverlening, Identiteit, Omgeving, Financiën en Aandacht voor personeel komen hierin allemaal aan bod, zaken waar het nieuwe bestuur blijvend aandacht voor zal hebben.

Hoe ver de voorbereidingen vandaag staan, worden toegelicht tijdens vier infosessies in Moerbeke en Lokeren. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom.

Ook is er ruimte voor vragen. Wie zijn vraag graag voordien overmaakt, kan dat doen via fusie@lokeren.be of fusie@moerbeke.be.

Waar en wanneer komt het bestuur langs?
Woensdag 30 augustus: KOEWACHT, Moerbeke 19.30 uur in de kerk (Kerkstraat)
Dinsdag 5 september: KRUISSTRAAT, Moerbeke 19.30 uur in het buurthuis (Weststraat 13)

Donderdag 7 september: CENTRUM, Moerbeke 19.30 uur in de bibliotheek (Statiestraat 4)
Dinsdag 12 september: EKSAARDE, Lokeren 19.30 uur in O.C. De Wisse (Eksaarde-dorp 22)

Alle info en nieuwtjes over de fusie lees je als eerste op fusielokerenmoerbeke.be.

Foto :Elke Broekaert
Facebook Twitter
Bron: Axiradio