Lokeren
31.07.2023
alt=

Nieuwe parkeerautomaten in Lokeren

maandag 31 juli 2023 om 22:16 door Michel

Sinds kort werkt stad Lokeren samen met nieuwe parkeerfirma Streeteo by Indigo. Als onderdeel hiervan zullen alle parkeerautomaten begin augustus vervangen worden.

De huidige parkeerautomaten worden begin augustus vervangen door nieuwe touchscreen automaten met nummerplaatingave. Net zoals in vele andere steden moet je voortaan geen ticketje meer achter je voorruit leggen.

Hoe werkt het?
Door de ingave van je nummerplaat komt je betaling in een digitaal systeem terecht. De parkeerwachter kan via dat systeem zien of je een geldig parkeerbewijs hebt.
Betalen kan met cash, bankkaart, sms parkeren (4411) of via een parkeerapp zoals Indigo Neo of 4411.

Locatie parkeerautomaten
Zo goed als alle huidige automaten en hun locaties worden behouden. Enkel op de Grote Kaai zal de automaat dichter bij het museum staan. In het begin van de Stationstraat verhuist de automaat naar de overkant van de straat. En één exemplaar in de Luikstraat verdwijnt gezien daar 4 automaten stonden. De automaten op de Groentemarkt en de Oude Vismijn komen op de locatie zoals voor de werken.

Nieuwe manier van controle
De komende maanden zal er ook een scanauto in het straatbeeld verschijnen. Deze wagen scant de nummerplaten van de geparkeerde voertuigen. Als er een overtreding wordt gedetecteerd, krijgt de parkeerwachter de gegevens door en zal deze ter plaatse gaan voor een visuele controle. De eerste maanden zal je nog een papieren retributiebon achter je ruitenwisser vinden, maar op termijn zal dit volledig digitaal gaan en krijg je je boete thuis opgestuurd.

Gratis parkeren blijft
30 minuten gratis parkeren blijft. Per parkeerzone (rode, gele en groene zone) kan je 2 keer per dag 30 minuten gratis parkeren. Als je jouw gratis tijd al verbruikt hebt, zal je enkel nog kunnen kiezen voor een betalend ticket. Op wandelafstand van het centrum vind je verschillende randparkings waar je sowieso gratis en onbeperkt kan parkeren.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio