Lokeren
10.04.2023
alt=

'Pinokkio' in Daknam

maandag 10 april 2023 om 16:54 door Rony

Hermelien Reynaertkring Daknam brengt dit stuk op 22, 23 & 28, 29, 30 april opnieuw op de planken.

'Het verhaal van Pinokkio is vrij bekend. Een goede fee vervult de hartenwens van Gepetto - een oude, kinderloze man - door één van zijn poppen tot leven te wekken. Pinokkio - de pop in kwestie - moet bewijzen dat hij een echte jongen kan zijn. Om hem te helpen, krijgt hij een geweten toegewezen die hem op het juiste pad moet houden. Dat is maar goed ook, want de wereld zit vol verleidingen. Hij zal het verschil moeten leren tussen waarheid en leugen, want anders blijft zijn neus groeien. Hij zal zich moeten gedragen als een echte jongen, want anders blijft hij van hout. En hoe ontsnap je uit een walvis?

Pinokkio is in de eerste plaats een magisch verhaal voor kinderen. Toch vertelt het ons nog zoveel meer. Is er dan geen grijze zone tussen waarheid en leugen? Wat doet het met een kind als het beseft dat het anders is dan de rest? En hoe zorg je er nu precies voor dat je “in de maatschappij past” zonder jezelf te verliezen?

Ze combineren dit alles in één groot spektakel voor groot én klein. Tickets beschikbaar via https://tickets.reynaertkringdaknam.be
Facebook Twitter
Bron: Axiradio