Lokeren
31.03.2023
alt=

OKAN-leerlingen behalen fietsdiploma

vrijdag 31 maart 2023 om 07:30 door Rony

Enkele OKAN-leerlingen van het Technisch Atheneum Lokeren behaalden hun fietsdiploma dankzij het TAL en Stad Lokeren.

De jongeren hadden in hun thuisland weinig tot geen ervaring met fietsen. Door hen die ondersteuning te bieden, krijgen ze de kans om hun vrijheid te vergroten en is het meteen ook een opstapje naar een actievere aanwezigheid binnen de stad, maar zeker ook daarbuiten.

De fietslessen werden ondersteund door de stad Lokeren die fietsen aanleverde (ook zonder pedalen) en vrijwillige lesgevers. De jongeren pikten het fietsen vlot op en maakten snel vooruitgang: na de eerste les geraakte iedereen al trappend vooruit, in les twee maakten ze al een eerste uitstapje op twee wielen naar het nabijgelegen park.

Meer dan fietsen alleen
De leerlingen leerden niet alleen fietsen. Ook hun kennis van het Nederlands en de verkeersregels werden verscherpt. In de laatste lessen verkenden de jongeren hun ruime schoolbuurt en besteedden ze veel aandacht aan alle verkeersborden die ze tegenkwamen.

“Leren fietsen is voor deze jongeren nog zo belangrijk. Het is vrijheid, het is samenzijn, het is leren, ontdekken en vooral, vooruit gaan. En dat in zoveel opzichten. Dit traject toont dat ondersteuning ook groots kan zijn in – voor ons – kleine dingen. En dat het duurzaam is, is alleen maar mooi meegenomen!”, aldus een tevreden schepen van Onderwijs, Nina Van der Sypt.

De diploma’s werden na afloop van de laatste fietsles officieel overhandigd door TAL-directeur, Cathy De Raes en schepen van Onderwijs, Nina Van der Sypt.

“Kijk dus zeker eens goed wanneer je de volgende keer iemand hoort bellen op de fiets: het is misschien één van deze nieuwe, jonge Lokeraars!”, geeft directeur van het Technisch Atheneum Lokeren, Cathy De Raes tot slot nog mee.

Op de foto:
Schepen van Onderwijs (Nina Van der Sypt), enkele OKAN-leerlingen, 2 leerkrachten TAL, 3 vrijwilligers die fietslessen weggaven.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio