Lokeren
10.03.2022
alt=

alles op wieltjes voor sportfanaten en shoppers

donderdag 10 maart 2022 om 18:01 door Rony

Komend weekend geeft stad Lokeren alvast het startschot voor een hopelijk ‘normaal’ voorjaar boordevol evenementen. Op zaterdag 12 maart is iedereen welkom op de traditionele fietsenwijding, gevolgd door een fietsrit voor recreanten, wielerfanaten en oldtimerfietsen.

Zondag 13 maart kunnen koersfans supporteren voor hun favoriete renner tijdens de 56e editie van de Omloop van het Waasland én gooien meer dan 30 handelaars de deuren open tijdens de Koopzondag. Voor ieder wat wils dus!

Fietsenwijding
Na een jaartje afwezigheid organiseert de dienst Sport & Jeugd op zaterdag 12 maart terug een gewone editie van de fietsenwijding. Hiervoor wordt de oude succesformule vanonder het stof gehaald, waarbij E.H. Deken om 13.50 uur alle aanwezige fietsen inzegent op het evenementenplein op de Markt. Rond 14 uur kunnen liefhebbers vervolgens met een gerust hart aan de aansluitende fietstocht beginnen.
Er is keuze uit een rit voor recreanten (25 km), voor wielertoeristen (55 km) en voor oldtimerfietsen (25 km).
Meer info: dienst Sport & Jeugd Lokeren, Sportlaan 2, 09 340 50 80 of sportdienst@lokeren.be.

Omloop van het Waasland
Een dag later, op zondag 13 maart, vindt de 56e editie van de Omloop van het Waasland plaats. Deze wielerklassieker zal voor al voor de 13e keer starten op de Markt van Lokeren en komt aan in Kemzeke.
De wedstrijd start officieus op de Markt om 13.30 uur en vangt officieel aan ter hoogte van de Karrestraat om 13.35 uur. De renners worden rond 17.30 uur aan de finish verwacht.
In Lokeren worden drie rondes gereden waarbij de renners aan de Markt passeren om 13.55, 14.25 en 14.55 uur.

Wie niet genoeg krijgt van (oude) fietsen, springt zeker eens binnen in het Stadsmuseum waar de wielerexpo ‘Over de streep. 100 jaar koers in Lokeren’ loopt. In aanloop naar het Belgisch Kampioenschap Cyclocross dat in januari 2023 in Lokeren plaatsvindt, blikt het Stadsmuseum terug 100 jaar Lokerse rennersverhalen en supportersplezier.

Meer info: stadsmuseum.lokeren.be

Shoppen op zondag

Voor en na het supporteren ontvangen heel wat Lokerse handelaars je met open armen tijdens de eerste Koopzondag van 2022. Zij verwennen je graag met een extra dagje shopplezier in de mooie Durmestad. Alle deelnemende winkels en hun openingsuren zijn terug te vinden op lokeren.be/koopzondag.
Meer info: Dienst Economie, Groentemarkt 1, economie@lokeren.be , 09 235 31 00

Mogelijke verkeershinder

Hou er rekening mee dat er op zondag 13 maart verkeershinder kan zijn bij de doortocht van de renners. Bovendien geldt er een parkeerverbod in verschillende straten. Meer info lees je op lokeren.be/koopzondag. Tip van de dag: volg het voorbeeld van de renners van de Omloop en kom met de fiets naar de activiteiten op zondag.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio