Lokeren
08.03.2022
alt=

Piet Verbist Quartet in Lokerse Jazzklub

dinsdag 8 maart 2022 om 21:24 door Michel

De focus van het Piet Verbist Quartet ligt op gevarieerde jazz met veel interactie tussen de musici. Wanneer: Zaterdag 12 maart 2022 (20u30). Inkom: 15 € (aan de kassa),12 € (reservatie), 5 € (-25 jaar). Locatie: Sportlaan, 9160 Lokeren (clublokaal atletiekpiste AVLO)

De composities zijn dan ook uiteenlopend van sfeer en context, gaande van oriëntaals geïnspireerd, over moderne modale jazz tot een meer traditionele stroming. Een originele invalshoek en veel ruimte voor dynamische improvisatie vormen de leidraad voor deze band. Met ettelijke concerten op de teller is dit viertal goed op elkaar ingespeeld en ontlokken ze enthousiaste reacties bij de publiek en pers. Hun cd Suite Reunion haalde de pagina’s van DownBeat, het iconische jazztijdschrift.

Piet Verbist begaf zich jarenlang met de akoestische bas door allerlei stijlen en variaties van muziek. De laatste tijd ontstonden hieruit heel wat composities waarvan een deel hun weg vonden in andere groepen van Verbist zoals ZYGOMATIK en MAMUTRIO (met beide groepen kon je hem reeds horen in Lokeren). De behoefte aan een akoestische formatie met piano, tenor sax en drums leidde tot het ontstaan van dit nieuwe quartet. Piet Verbist speelde jarenlang in het trio van Jef Neve en in het quartet van Ben Sluijs. Hij werkte samen met o.a. Cesarius Gadzina, Mark Turner, Chad McCullough, Toots Thielemans enz.

Saxofonist Bart Borremans is een graag geziene gast op Belgische podia. Hij speelt in de groep van Chris Joris en maakt deel van het saxofoonkwartet Saxkartel dat Tom Van Dyck leidt. Kenmerkend is zijn vintage sound met veel soul en rauwe energie.

Pianist Bram Weijters draait al enige jaren mee in het jazzwereldje, als pianist en toetsenist. Hij heeft een fijne band met de Amerikaan Chad McCullough, zakte enige tijd terug af naar de Jazzklub met Mazzle (met Koen Nijs op sax) en speelde in de groep van Marie-Anne Standaert. Met Bram Weijters’ Crazy Man bracht hij de muziek van Koen De Bruyn en de sound van de seventies terug tot leven. Weijters maakt al een tijdje deel uit van de band van Raymond Van het Groenewoud en duikt op aan de zijde van Maurits Pauwels maar blijft met evenveel plezier jazz spelen.

Drummer Dré Pallemaerts voorstellen hoeft eigenlijk niet meer. De top in België en ver daarbuiten. Hij speelde met Toots, was vaste drummer bij het Ben Sluijs New Quartet en bij Bert Joris, Dré was betrokken in diverse projecten van o.a. Baptiste Trotignon, Lionel Belmondo en Robin Verheyen. Hij nam met Bill Carrothers op in The Village Vanguard in New York en speelde met Joe Lovano, Yusef Lateef, Mark Turner en Philip Catherine. Fenomenaal op de grote podia, maar wegens onstilbare goesting ook gretig om nog eens in een lokale club te spelen, tot u en ons genoegen.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio