Lokeren
24.01.2022
alt=

Gebruik Lokerse bluebikes in de lift

maandag 24 januari 2022 om 17:14 door Rony

Het afgelopen jaar zagen we steeds meer blauwe fietsen rondrijden in stad Lokeren. Niet geheel toevallig, want de leenfietsen van Blue-bike kenden een opvallende stijging in 2021. Dat schrijft Blue-bike in hun jaarrapport 2021. Niet alleen het aantal gebruikers nam toe, maar ook het aantal ritten.

Vorig jaar waren er 336 unieke personen in Lokeren die gebruikmaakten van de blauwe leenfiets. Samen goed voor 684 ritten. In de maand september was er een duidelijke piek merkbaar. 35% van deze gebruikers ontleent de fiets voor zo'n 9 à 12 uur. Slechts 3,29% gaat langer dan een dag met de fiets op pad. Nationaal werd ten opzichte van 2020 een toename in het aantal ritten geregistreerd van 13,73%. In lokeren gaat het om een stijging van maar liefst 48,76%.

Fietsen voor maar 1,5 euro per dag
Dankzij Blue-bike ontleen je makkelijk en snel een fiets om je vanaf het station op een betrouwbare en coronaveilige manier op weg te begeven. En wat meer is, is dat het ook toegankelijk is voor elke fietser. “Dankzij een financiële tussenkomst van de stad en de Vlaamse overheid kan in Lokeren een Blue-bike ontleend worden voor 24 uur voor slechts 1,50 euro”, geeft schepen van Mobiliteit, Sabine van Rysselberghe, trots mee. Dat nieuwe tarief geldt vanaf 1 februari 2022.

Iedereen op de fiets
Ondanks de lange periodes van verplicht thuiswerk, stapten toch meer pendelaars en/of lokeraars op de fiets. Dat betekent dat het systeem ook vaker ingeschakeld wordt voor recreatieve doeleinden.

En dat is alleen maar positieve tendens, vindt ook schepen van Duurzaamheid, Marina Van Hoorick: “Fietsen is een ver’adem’ing. Kortom, het doet jou en je omgeving goed”.

Stad Lokeren is tevreden met deze cijfers en hoopt dit jaar op minstens even gunstige cijfers. Want, dat betekent dat iedereen steeds meer de fiets op gaat en laat dat net de slogan van de stadscampagne VéLokeren zijn.

Over Blue-bike
Blue-bike zag in 2021 een algemene stijging in het aantal gebruikers en ritten. Groei en innovatie stonden het afgelopen (corona-)jaar centraal. Blue-bike zette vorig jaar sterk in op de uitbreiding van het netwerk en het openen van nieuwe ontleenlocaties. Dat proces verliep sneller dan ooit, dankzij de lancering van slimme, elektronische fiettsloten. Deze zijn makkelijk te openen met een Blue-bikekaart of via de app. Geen sleutel meer die je kan verliezen.

Het Blue-bike ontleenpunt in Lokeren vind je aan het Fietspunt aan het Station.
Alle info rond blue-bikes in Lokeren via blue-bike.be/nl/blue-bike-points/lokeren.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio