Lokeren
14.01.2022
alt=

Klaar voor vaccinatie 5- tot 11-jarigen

vrijdag 14 januari 2022 om 18:53 door Rony

Binnen de federale vaccinatiestrategie in de strijd tegen het coronavirus is het nu de beurt aan de 5- tot 11-jarigen om zich in te enten tegen COVID-19 om zo zichzelf en hun omgeving beter te beschermen. Ook het vaccinatiecentrum aan de Grote Kaai in Lokeren maakt zich volop klaar om de eerste vaccins toe te dienen aan deze jonge doelgroep vanaf woensdag 19 januari.

Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar uit Lokeren, Waasmunster en Moerbeke krijgen de kans zich te laten vaccineren tegen COVID-19. De uitnodigingsbrieven hiervoor zijn intussen allemaal verstuurd. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmettingen en ziekte.

Afspraak zelf inboeken
Anders dan bij de vorige uitnodigingen, dien je de afspraak voor je kind zelf te maken. De 5- tot 11-jarigen krijgen dus geen uurslot toegewezen. Rekening houdend met de schooltijden, werden er tijdsloten exclusief voor deze leeftijdscategorie gereserveerd op de volgende data:

woensdag 19 januari 2022 van 12 tot 20 uur. De tweede vaccinatie volgt dan op woensdag 9 februari 2022 van 12 tot 20 uur.
zaterdag 22 januari 2022 van 9 tot 17 uur. Het tweede vaccin wordt dan gezet op zaterdag 12 februari 2022 van 9 tot 17 uur.
woensdag 26 januari 2022 van 12 tot 20 uur. De tweede vaccinatie volgt dan op woensdag16 februari 2022 van 12 tot 20 uur.
Bij de reservatie duid je meteen ook de aanwezigheid aan voor de tweede vaccinatie. Houd die datum goed bij. Na de eerste vaccinatie wordt de tweede datum nogmaals bevestigd. Wie de brief nog niet gekregen heeft, vindt via lokeren.be/vaccinatiecentrum terug hoe je toch al online een afspraak kan maken.

Kindvriendelijke setting

Voor de gelegenheid zal de eerste verdieping van het voormalig Financiëngebouw aan de Grote Kaai, waar het vaccinatiecentrum sinds november z’n intrek heeft genomen, helemaal vrijmaken en exclusief ten dienste stellen van de te vaccineren kinderen.
De jonge virusvechtertjes krijgen na afloop een vaccinatiediploma mee naar huis en iets lekkers via ChocDecor.

“De duurtijd van de vaccinatie bij kinderen werd verdubbeld van 2 naar 4 minuten, kwestie van de kinderen niet te moeten opjagen bij het spuitje. In totaal zal het bezoekje zo’n 20-tal minuten bedragen. Niet lang, maar we doen er toch alles aan om de beleving voor onze kinderen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. De inschrijvingen lopen vlot binnen, maar we begrijpen natuurlijk dat sommige ouders met vragen zitten. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is je te informeren en dat via de juiste kanalen. Alle info rond de vaccins voor kinderen, de vaccinatie in het algemeen of praktische info is gebundeld terug te vinden op laatjevaccineren.be”, aldus een optimistische burgemeester van Lokeren, Filip Anthuenis.

Alle info rond de coronavaccinatie is te vinden op laatjevaccineren.be.
Inwoners uit Lokeren, Waasmunster en Moerbeke vinden alle praktische info over het Lokerse vaccinatiecentrum terug op lokeren.be/vaccinatiecentrum.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio