Lokeren
03.01.2022
alt=

kandidaten Meest Verdienstelijke Lokeraar 2021

maandag 3 januari 2022 om 18:19 door Rony

Ook deze editie gaat Stad Lokeren op zoek naar de persoon, de organisatie of het bedrijf met een bijzondere verdienste voor de hele stad. Maar geen verkiezing zonder kandidaten. Daarvoor doet de stad een oproep aan de Lokeraar.

Vzw De Moazoart, winnaar van de jury- en publieksprijs Meest Verdienstelijke Lokeraar 2020, zal binnenkort zijn titel doorgeven aan de winnaar(s) voor het jaar 2021.
Kandidaten voordragen
Elke Lokeraar, als persoon of als vertegenwoordiger van een vereniging, organisatie of bedrijf kan maximum twee geschikte kandidaten voordragen en een stem uitbrengen op diens favoriete kandidaat.

Tussen 3 en 30 januari worden alle kandidaten verzameld. Een jury, bestaande uit de voorzitters van de adviesraden samen met de burgemeester, heeft nadien de taak om alle ontvangen kandidaturen te beoordelen en maximaal 5 verkiesbare kandidaten, de laureaten, te selecteren.

Kandidaten bekendmaken kan via het platform www.denkmee.lokeren.be of via het papieren formulier dat terug te vinden is in de Infokrant van januari 2022.

Verdere timing
Na de stemmingsronde tussen 1 en 20 maart worden de winnaars van de jury- en publieksprijs bekendgemaakt. De winnaar van de publieksprijs, een geldprijs van 500 euro, is de laureaat met het meest aantal stemmen van de Lokeraars. De juryprijs, een kunstbeeld, gaat naar de laureaat met het meest aantal stemmen van de jury.

Kunstbeeld Astrid van der Kreeft

Wie de juryprijs MVL 2021 in de wacht sleept, ontvangt een kunstbeeld van de Lokerse beeldhouwer Astrid van der Kreeft. Astrid ontwierp voor de stad Lokeren beelden die de komende 5 jaar aan de winnaars van de juryprijs zullen worden uitgereikt. Het nieuwe beeld is gemaakt van AcrylicOne, een veilige kunsthars op waterbasis, een milieu- en mensvriendelijk alternatief voor kunststoffen zoals polyester of epoxy.

Alle info en het reglement van deze verkiezing is na te lezen via lokeren.be/meest-verdienstelijke-lokeraar.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio