Lokeren
21.05.2021
alt=

Weer bezoek mogelijk in AZ Lokeren

vrijdag 21 mei 2021 om 18:35 door Michel

LOKEREN : Vanaf woensdag 26 mei is er opnieuw beperkt bezoek mogelijk in het AZ Lokeren.

Volgende week gaat de nieuwe bezoekregeling ,in AZ Lokeren. Er zijn wel nog een aantal specifieke regels van kracht, om de veiligheid van de patiënten, medewerkers en artsen te garanderen. Zo is er nog geen bezoek mogelijk voor alle patiënten. “Voorlopig zijn bezoekers enkel welkom vanaf de zesde opnamedag van de patiënt, nadat die twee negatieve covidscreenings heeft gehad”, melden de ziekenhuizen. “Bij deze patiënten mag één bezoeker langskomen, liefst steeds dezelfde persoon, maximaal driemaal per week. Er wordt gevraagd maximaal één uur per keer te blijven.” In het AZ Nikolaas is dit tussen 14.30 en 20.00 uur, zowel op weekdagen als in het weekend. In het AZ Lokeren zijn bezoekers welkom tussen 14.30 en 20.00 uur op weekdagen, in het weekend tussen 14.30 en 16.00 uur.

De uitzonderingsregels die al sinds oktober 2020 gelden voor kritiekzieke patiënten, patiënten op intensieve zorgen, op de kinderafdeling, kraamafdeling en kinder- en jeugdpsychiatrie blijven van kracht. Op de covidafdeling is bezoek uiteraard niet toegelaten.

Er blijven een aantal voorzorgsmaatregelen van kracht, zoals de mondmaskerplicht in het hele ziekenhuis, ook op de kamers van patiënten. Er wordt ook gevraagd niet in het ziekenhuis langs te komen met symptomen van Covid-19, bij een positieve testuitslag of wanneer quarantaine vereist is.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio