Lokeren
26.02.2021
meer foto's ...
alt=

Gratis wifi in centrum Lokeren

vrijdag 26 februari 2021 om 13:50 door Michel

Het beloofde WiFi4EU-netwerk is uitgerold in het Lokerse stadscentrum.

In het najaar van 2020 liet stad Lokeren al weten dat ze via een Europese subsidie 10 wifi-antennes kon uitzetten in het Lokerse stadscentrum. De uitrol werd voorzien rond eind februari. Dat was niet gelogen, intussen is het WiFi4EU-netwerk uitgerold.

En wel op deze locaties:
Marktomgeving, Prinses Josephine-Charlottepark, Jachthaven, Houten terras ter hoogte van de hazen, Sport- en Jeugdcomplex.
Het wifi-signaal is enkel buiten op te pikken, met uitzondering van de fuifzaal in het Sport- en Jeugdcomplex en het Huis van het Kind, daar kan je ook binnen genieten van een gratis internetverbinding via wifi.
De stad brengt op verschillende plekken binnen deze regio stickers aan met het WiFi4EU-logo om kenbaar te maken waar het signaal op te pikken is.

Veilig en gemakkelijk

Het WiFi4EU-netwerk is beveiligd zodat geregistreerde data veilig zijn. Na evaluatie zal blijken of een uitbreiding van deze gratis wifi-zone zal plaatsvinden.
“Met WiFi4EU heeft de Europese Unie een ambitieus project opgestart om wifi aan te bieden op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, musea, … Ook Lokeren stelde zich kandidaat en kreeg een Europese subsidie. Het netwerk dat nu operationeel wordt, is uiteraard beveiligd zodat er verder niets met de geregistreerde data kan worden gedaan. Evaluatie zal uitwijzen of deze zones met gratis WiFi binnen de stad nog zullen uitbreiden”, aldus schepen voor ICT Stefan Walgraeve.

Naam van het wifi-netwerk:
WiFi4EU
Bruikbaar op zowel smartphone, tablet als laptop.
Hoe maak je verbinding?
1.Klik op het netwerkicoon van je toestel.
Voorbeeld:
2.Selecteer het netwerk WiFi4EU:

3.Druk op “Verbinding maken”

4.In je browser opent zich automatisch “WiFi4EU Stad Lokeren”

5.Onderaan deze pagina, lees de voorwaarden en het privacybeleid, vink deze aan en druk op “Accept And Connect”

6.De startpagina van Citymesh opent zich.
Je toestel is vanaf nu verbonden met WiFi4EU, en kan je deze internetverbinding gebruiken.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio