Lokeren
19.02.2021
alt=

Spoelekerk :buitenschoolse kinderopvang

vrijdag 19 februari 2021 om 22:04 door Michel

Spoelekerk als herberg voor de buitenschoolse kinderopvang en plaatselijke verenigingen

In maart 2018 vond in de Sint-Jozefkerk in de Lokerse wijk Spoele de laatste eucharistieviering plaats. Het gebouw werd door Stad Lokeren aangekocht en krijgt de herbestemming om er de buitenschoolse kinderopvang (BKO) Kinderclub Patjoepelke een nieuwe thuis te geven. Naast ruimte voor de buitenschoolse kinderopvang worden met het uittekenen van een polyvalente ruimte ook het plaatselijke verenigingsleven en de buurt mee in het renovatieproject opgenomen.

Aanbesteding Bressers klaar
Om bij de renovatie de herkenbaarheid van het gebouw te bewaren, wordt begin 2019 het architectenbureau Bressers bv uit Gent aangesteld als ontwerper voor dit dossier. Ondertussen heeft de ontwerper de nodige studies en voorbereidingen gedaan en is de aanbestedingsbundel klaar. Bij het ontwerp van het vernieuwende interieur worden toegankelijkheid en veiligheid, maar ook geborgenheid en ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen sterk beklemtoond. Op die manier komen de architecten uitstekend tegemoet aan de vraag van BKO Kinderclub Patjoepelke.
“Het ontwerp, waarin Stad Lokeren anderhalf miljoen euro investeert, zal op de gemeenteraad van maandag 22 februari ter goedkeuring voorgelegd worden. Na goedkeuring kunnen de werken nog in 2021 aanvatten en hoopt BKO Kinderclub Patjoepelke op een ingebruikname rond de zomervakantie van 2022”, aldus hoopvolle schepenen de Ridder en Van Rysselberghe.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio