Lokeren
27.11.2020
alt=

Wase lichtpuntjes op 1 December

vrijdag 27 november 2020 om 23:19 door Michel

December is de donkerste maand van het jaar. Het coronavirus en de bijhorende maatregelen maken het dit jaar extra moeilijk om bij elkaar warmte te zoeken om samen deze donkere maand door te komen.

Negen Wase gemeenten (Lokeren, Beveren, Kruibeke, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster) en Logo-Waasland vzw slaan daarom de handen in elkaar om op 1 december het Waasland extra te verlichten. Samen roepen we inwoners, handelaars, en organisaties op om (extra) lichtpunten te creëren, maar anderzijds zorgen we ook zelf voor extra licht.
Zo hangt de kerstverlichting in de ganse stad dit jaar al uitzonderlijk vroeger op.

1 December #Waselichtpuntjes
Licht is een teken van hoop, in deze onzekere tijden is dit iets wat soms ontbreekt. Door SAMEN voor licht te zorgen, wordt deze periode letterlijk en figuurlijk LICHTER. Daarop roepen ook wij elke Lokeraar op om 1 december om 20 uur met een lichtje in hun deuropening te staan. Zo zorgen alle Lokeraars samen voor licht in de straat of buurt en laten ze zien dat er, ondanks de donkere periode, wel lichtpunten zijn. Ze geven we samen een teken van steun en verbondenheid.
Deze oproep gaat over de Wase grenzen heen, hopelijk licht Lokeren massaal mee op en kunnen we zo de lichtketting samen sterker maken.De gouverneur van Oost-Vlaanderen kondigt voor de eindejaarsperiode een vuurwerkverbod af op het volledige grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen. Ook kerstmarkten, winterdorpen en gelegenheidsschaatsbanen zijn verboden. De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, verbiedt op het volledige grondgebied van Oost-Vlaanderen, van 27 november 2020t.e.m. 17 januari 2021, zowel op privaat al publiek domein:
• het afsteken van vuurwerk;
• het gebruik van geluidskanonnen;
• het oplaten van wens-of feestballonnen;
• kerstboomverbrandingen;
• vreugdevuren;
• en het gebruik van pyrotechnische artikelen allerhande.


”Daarnaast worden ook kerstmarkten, winterdorpen en in –en outdoor gelegenheidsschaatsbanen t.e.m. 17 januari 2021 verboden. Hiermee geeft de gouverneur duidelijkheid aan de vele organisatoren in de provincie.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio