Lokeren
16.10.2020
alt=

Belgisch kampioenschap wielrennen

vrijdag 16 oktober 2020 om 14:50 door Michel

Nu zaterdag vindt alsnog het Belgisch Kampioenschap op de baan voor elite zonder contract en beloften plaats in Lokeren. Deze rit brengt ook wel wat verkeerswijzigingen met zich mee. Gezien de huidige maatregelen, is er geen publiek toegelaten en zijn er extra coronaveiligheidsmaatregelen getroffen. Fans kunnen de hele rit live volgen via de livestream.

Op zaterdag 17 oktober 2020 fungeert Lokeren als gaststad voor het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor elite zonder contract en beloften.

Er worden 2 wedstrijden verreden met start- en aankomst in de Sportlaan ter hoogte van de Peperkoekdreef. De elite zonder contract vertrekken om 10 uur en de beloften (U23) om 14.30 uur. Het einde is voorzien omstreeks 19 uur.
Er wordt gereden op een open omloop met een lengte van ongeveer 16km, dus een 10-tal ronden per wedstrijd. Dit wil zeggen dat het verkeer na passage van de groene vlag mag doorrijden. Gelieve hierbij de richtlijnen van de seingevers en de politie te respecteren.

Het parcours:
START => Sportlaan => Museumbrug => Prosper Thysbaertlaan => Koophandelstraat => Uebergdreef => Beukenlaan => Slagveldstraat => Daknamstraat => Daknam-dorp => Reinaertdreef => Pontweg => Heirlandstraat => (grondgebied Sint-Niklaas) Heirstraat => Leestraat => Hulstbaan => Sinaaistraat => Klipsenstraat => Pijlstraat => Uitbreidingslaan => Melkerijstraat => Rozenstraat => Oude Bruglaan => Koning Albertlaan => Sportlaan (zijde Durme)

Zie ook Lokeren.be voor het parcours online terug te vinden.
SPORTLAAN en CENTRUM

Ook al is de aanwezigheid van publiek beperkt, een kampioenschap brengt heel wat wagens naar Lokeren. Volgende parkings worden gebruikt voor de organisatie van het BK en zijn daarom niet beschikbaar :
• Parking Stationsplein (voorzijde, tegenover de brandweer)
• Parking Grote Kaai
• Parking Durmebad
• Beide zijden van de Sportlaan
Bezoekers van het sport- en jeugdcomplex worden gevraagd te parkeren op alternatieve parkings zoals Aardeken, Verloren Boslaan, ...
Omwille van een veilige doortocht van de renners zullen verschillende straten op het parcours verkeersvrij gemaakt worden door middel van een parkeerverbod aan één of beide zijden van de straten vanaf zaterdag 17 oktober om 8 uur.Net zoals bij elk sportevenement, dienen ook tijdens dit BK de renners en begeleiders zich aan het COVID-19 protocol te houden (www.rapencross.be/covid-19-protocol)
Bij de start/finish en de zone rond het podium is er géén publiek toegelaten.
Ook over de rest van het parcours zijn samenscholingen verboden en dienen mensen de 1,5 m afstandsregel te respecteren.
Wielrennen is geen contactsport wat betekent dat renners automatisch afstand behouden tijdens de rit.
In alle lokalen en de start/finish en podiumzone geldt een mondmaskerplicht en worden er pictogrammen voorzien rond social distance, persoonlijke hygiëne en die mondmaskerplicht.

Volg het BK veilig van bij je thuis
Via de livestream https://livestream.com/motomediateam/bklokeren
Facebook Twitter
Bron: Axiradio