Lokeren
29.07.2020
alt=

AZ Lokeren: corona maatregelen

woensdag 29 juli 2020 om 15:16 door Michel

Gezien het stijgend aantal Covid-19 besmettingen in ons land, zien we ons genoodzaakt in het belang van onze patiënten en medewerkers de bezoekregeling opnieuw aan te passen en enkele maatregelen terug te schroeven.

Vanaf vrijdag 31 juli 2020 zal volgende bezoekregeling van kracht zijn in het AZ Lokeren:

- Op de afdelingen geriatrie, heelkunde, orthogeriatrie en interne wordt per dag slechts 1 bezoeker toegelaten, voor maximaal 1 uur (en dit op weekdagen tussen 18.00 en 20.00 uur, in het weekend tussen 14.00 en 16.00 uur).

Deze bezoeker dient uit de nauwe bubbel van vijf van de patiënt te komen. We raden tevens aan dat telkens dezelfde persoon langskomt.
- Op de kinderafdeling zijn enkel de ouders welkom.
- Op de kraamafdeling worden enkel de partner en andere kinderen van het gezin toegelaten, alsook maximaal 1 extra bezoeker per dag.

- Op het dagziekenhuis is bezoek niet welkom.
Wie op bezoek komt, kan geen begeleider meebrengen. Wie echt begeleiding nodig heeft, mag vergezeld worden tot aan de toegang van de afdeling. Nadien dient de begeleider het ziekenhuis te verlaten.

Voel je je ziek of heb je koorts? Kom dan zeker niet op bezoek!
Ook wie terugkeert uit een rode zone mag tot het einde van de opgelegde quarantaine niet langskomen.
Ook voor begeleiders tijdens onderzoeken en consultaties worden de maatregelen aangepast:

- Consultaties gebeuren het liefst zonder begeleider. Indien echt nodig, wordt slechts 1 begeleider toegelaten.
- Op het dagziekenhuis en medische beeldvorming is de begeleider welkom tot aan de ingang van de dienst, nadien dient deze het ziekenhuis te verlaten tot na afloop van de behandeling of het onderzoek.

We willen er tevens nogmaals op wijzen dat iedereen die het ziekenhuis betreedt steeds een mondmasker dient te dragen en rekening moet houden met de standaard voorzorgsmaatregelen (handen grondig wassen en bij aankomst in het ziekenhuis ontsmetten, afstand bewaren).
Facebook Twitter
Bron: Axiradio