Lokeren
19.06.2020
alt=

Lokale Politie Lokeren

vrijdag 19 juni 2020 om 01:03 door Michel

Overzicht van de voorbije dagen .

Woensdag 18 juni?
-In de namiddag leverden we ondersteuning aan de brandweer bij hun blussingswerken in de Groenstraat waar een blikseminslag een woningbrand had veroorzaakt.
-Omstreeks 17.00u kregen we de melding dat er ter hoogte van het station een persoon op de sporen stond voor wie de situatie even uitzichtloos leek. We brachten de 23-jarige man over naar het commissariaat waar we zorgden voor de nodige ondersteuning en begeleiding.
- Op hetzelfde ogenblik verloor een 29-jarige bestuurder op de Antwerpse Steenweg de controle over zijn stuur en belandde in een voortuin. Mogelijk werd de bestuurder onwel.
-Omstreeks 20.30u troffen we een bewoonster van een centrumstraat in Lokeren dood aan op haar adres. Samen met een geneesheer onderzochten we de oorzaak. Het lichaam mocht worden vrijgegeven.
-Om 23.30u merkte de nachtploeg op de Zelebaan een 37-jarige man op waarvan ze wist dat deze geseind stond voor arrestatie met het oog op een verhoor. Deze arrestatie ging gepaard met smaad en weerspannigheid. We kregen kortstondig ondersteuning van enkele collega's van omliggende zones.

Laagvlieger geïdentificeerd.
Op 4 april merkten enkele collega's tijdens een controle in de Heiendestraat op dat een voertuig aan een hoge snelheid door de dorpskom reed. Ze beslisten om dit voertuig achterna te rijden. Tijdens dit narijden werd vastgesteld dat het voertuig snelheden haalde tot 180 km/u, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De bestuurder beging nog enkele andere overtredingen.
De auto kon niet uit het verkeer gehaald worden, de kentekenplaat was onbekend.
De vaststellers beten zich vast in dit dossier, voerden onder meer een uitgebreid buurtonderzoek uit en deden een oproep via sociale media. We kregen hierbij de hulp van de collega's van de PZ Berlare-Zele.
Uiteindelijk leidde dit tot de oplossing van de zaak. Deze week identificeerden en verhoorden we de bestuurder.
Het uitgebreid dossier werd overgemaakt aan het politieparket.
PZ Lokeren hecht veel belang aan verkeersveiligheid. Wij beseffen dat er nog heel wat werk aan de winkel is.
We moeten allen beseffen dat werken aan meer verkeersveiligheid niet enkel een politiële opdracht is, maar een taak is voor alle weggebruikers. In de eerste plaats dient elk van ons zelf de verkeersregels spontaan te respecteren en een vanzelfsprekend respect voor deze regels door te geven aan onze kinderen. Pas dan zullen we erin slagen om een veilige omgeving te creëren. Politiecontroles vormen slechts het sluitstuk.

Voorbije dagen.
-Op maandag 15 juni wou één van onze motorrijders in het centrum een voertuig controleren omdat de bestuurder onnodig claxonneerde. De bestuurder weigerde te stoppen. De achtervolging eindigde in Hillare. Bij de controle bleek dat de jonge bestuurder slechts over een voorlopig rijbewijs beschikte en de voorwaarden niet naleefde. In opdracht van het parket werd het voertuig in beslag genomen. Een familielid van de overtreder smaadde de vaststellers. Ook hiervan werd een proces-verbaal opgesteld.
-Op dinsdag 16 juni diefstal van horecatafels en -stoelen uit een magazijn, gelegen langsheen de Gentse Steenweg.
-Eveneens op 16 juni diefstal van een autoradio en werkmateriaal uit een voertuig dat op een bouwwerf in de Spieveldstraat stond.

Waarschuwing

Heel wat inwoners van 't stad bij de Durme blijken berichten te krijgen van bankinstellingen, BPOST met daarin een link om je bankkaart te vernieuwen, een achterstallige rekening te betalen of gewoon verzendkosten.
Soms moet je maar een berichtje delen om kortingsbonnen of smartphones te winnen.
Hoe onschuldig ook, klik nooit op een link van eender welke bank. Banken sturen geen e-mails met linken in.
Deel nooit acties van ongekende afzenders. Ongekende afzenders kan je herkennen aan het fake en meestal heel lang adres of een naam die erop lijkt. Een kortingsbon van bijvoorbeeld Colruyt zal van Colruyt.be komen; zal ook op hun site staan en niet van een adres als http://wijhebbenuwrekeningbijnaleeggeroofd.
Bij twijfel, klik je op niets maar neem je contact op met de afzender en dan liefst telefonisch op een nummer zoals gekend staat in de Witte of Gouden gids.
En een algemene reflex zou moeten zijn dat iedereen dergelijke e-mails gewoon onmiddellijk in de prullenbak gooit. Zolang er mensen inlopen, zolang gaan ze blijven komen vanuit exotische oorden waar de rechtsgang iets anders geregeld is dan hier in Europa.
En heb je toch die onbedwingbare neiging om dingen te willen delen met de rest van de wereld; awel neem dan enkel positieve berichtjes. Daar worden we allemaal beter van en dat is beste mensen... geen hoax.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio