Lokeren
30.03.2020
alt=

Corona Info Lokeren

maandag 30 maart 2020 om 22:42 door Michel

Extra info Stad Lokeren en Lokale Politie .

Factuur Watergroep ontvangen via e-mail?
Heel wat inwoners van Lokeren laten ons weten dat zij via e-mail een valse factuur hebben gekregen van de Watergroep. Jij misschien ook. Ga hier niet op in. Gelieve dit bericht te willen delen met jullie volgers zodat ook zij hier niet het slachtoffer van worden.

Weekend 28 en 29 maart 2020

-Zaterdag stonden er drie jong-volwassenen (één persoon uit Lokeren en twee uit Sint-Niklaas) op een parking in de Haarsnijderslaan. Bleek bij nader onderzoek om een onnodige verplaatsing te gaan én samenscholing, waarvoor een proces-verbaal werd opgesteld.

-Iets na 22.00u reed een duo jong-volwassenen Lokeraars de parking op van een school in de Karrestraat om ter plaatse lachgas te inhaleren. Ze kregen zowel een proces-verbaal voor een onnodige verplaatsing én een proces-verbaal voor het gebruik van lachgas.

-Even later kreeg ook een 33-jarige man uit Lokeren een proces-verbaal omwille van een niet-noodzakelijke verplaatsing.
-Net zoals twee Lokerse jong-volwassenen die 's ochtends voorbij het commissariaat stapten en ons gebouw filmden.

-Op zondagochtend aangifte van ernstige agressie tussen een koppel. We arresteerden één persoon. Hierdoor kunnen we als politiedienst hierover niet verder communiceren.

-Zondagavond controleerden we twee 26-jarigen, een man uit Lokeren en een man uit Sint-Niklaas. Zij vonden de coronamaatregelen maar niks. Wij vatten de Wet op de Civiele Veiligheid van 2007, het MB van 23.03.20, de FAQ's 7 bis en de uitspraken van de virologen voor hen samen en stelden een proces-verbaal op voor een onnodige verplaatsing.

-Twee uren later kreeg ook een 56-jarige man uit Aalst een gelijkaardig proces-verbaal, net zoals een 40-jarige Lokeraar die midden in de nacht op zoek was naar een gordijnroede.

Info van t’Stad

- alle activiteiten tem maandag 1/6 zowel van de stad als vanuit private hoek worden afgelast (bv. Parktheaterfestival, Loka Tierra, Trappistenfeesten in Daknam,.
- vanaf morgen dinsdag 31/3 komt er op de website van de stad Lokeren een luik met allerlei info rond corona en extra gelinkte items

- vanaf maandag 6/4 gaat er een light-versie van de bibliotheek open om onder meer studenten aan verplicht leesvoer te laten komen
Facebook Twitter
Bron: Axiradio