Lokeren
20.03.2020
alt=

Lokale Politie Lokeren

vrijdag 20 maart 2020 om 21:36 door Michel

Samenvatting afgelopen dagen .

19 maart '20

Een 35-jarige man kon moeilijk verwerken dat hij door een deurwaarder uit zijn appartement werd gezet. Hij keerde wat later terug en richtte beschadigingen aan aan het appartement.
Omstreeks 17.00u stak een voetganger de Prosper Thuysbaertlaan over. Omdat een autobestuurder niet de intentie had om te stoppen, stak hij (ironisch) zijn duim op richting deze bestuurder. Deze keerde even later terug en gaf de voetganger een slag in het gezicht. Nummerplaat gekend.We stelden proces-verbaal op.
Vier jonge mannen hielden zich omstreeks 18.00u op het Sint-Laurentiusplein niet aan het samenscholingsverbod. Ze werden geverbaliseerd. Waarom? Omdant 't verboon is om me mieër dan twieë tuuëpe te stoan.
Twee van hen stonden samen met een derde persoon om 03.00u te keuvelen in de Durmelaan. Opnieuw geverbaliseerd.
We kregen deze week enkele malen een melding van mogelijke transmigranten in de buurt van de Martelarenlaan. We troffen deze mensen deze ochtend om 07.00u aan. Blijkt dat zij werken in het industriepark en sinds de Corona-crisis te voet naar hun werk moeten gaan

18 maart 2020

Een 57-jarige man uit Antwerpen 'vergat' enkele producten in te scannen in een warenhuis, gelegen langsheen de Zelebaan. Er werd een PV winkeldiefstal opgesteld.
Omstreeks 22.00u ging een man in de Zelebaan op de vlucht bij het zien van een politiepatrouille. We konden de man vatten, hij bleek illegaal in het land te zijn en werd om die reden ook bestuurlijk aangehouden.
Een kwartet mannen bleven gisterenavond hardnekkig samenscholen op een bankje op de Markt, ondanks een waarschuwing. Zij werden geverbaliseerd.

Samenscholingsverbod

De Nationale Veiligheidsraad vraagt dat de politie met prioriteit toezicht houdt op het samenscholingsverbod dat ingegaan is op 18 maart '20 om 12.00u.
Wat is een samenscholing?
Dit begrip zal vanaf meer dan twee personen worden toegepast met uitzondering van het gezin. Onder gezin wordt verstaan: ouders en kinderen of mensen met wie u in nauwe kring samenwoont.
Bijvoorbeeld:
Wel toegelaten:
-mensen die in hetzelfde gezin wonen of onder hetzelfde dak wonen die een wandeling maken,
-iemand die samen met een vriend gaat sporten, met inachtneming van de social distance maatregelen …
Niet toegelaten:
-vrienden die met meer dan 2 personen in een wagen zitten, of zich buiten verplaatsen …
Bij inbreuken kan er een proces-verbaal worden opgesteld. Dit kan leiden tot een boete van 26 tot 500 euro en een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio