Lokeren
07.03.2020
Foto: AZ. Lokeren
alt=

Positieve test Corona in Lokeren

zaterdag 7 maart 2020 om 02:11 door Michel

Medewerker van AZ.Lokeren test positief .

AZ Lokeren

Maatregelen tegen COVID-19 in het AZ Lokeren
Wij werden vrijdagavond 6 maart op de hoogte gebracht van het feit dat een medewerker van het operatiekwartier in ons ziekenhuis positief getest is op COVID-19. De besmetting werd niet opgelopen binnen de muren van het ziekenhuis, maar na contact met personen die uit een risicogebied zijn teruggekeerd.
Er werd direct na de melding contact genomen met het Agentschap Zorg en Gezondheid om de maatregelen af te stemmen die de komende periode moeten genomen worden. Vanuit medisch oogpunt is het – gelet op de incubatietijd van het virus - niet aangewezen om op dit moment tot systematische screening van patiënten of medewerkers over te gaan.
Het betrokken personeelslid heeft enkel woensdag 4 maart gewerkt.
Gelet op de strikt hygiënische werkomstandigheden die in het operatiekwartier gehanteerd worden, is het risico op overdracht minimaal. Het betrokken personeelslid heeft die dag met vijf patiënten contact gehad. Deze patiënten worden persoonlijk ingelicht. Wij blijven de komende dagen met hen in contact om in geval van eventuele symptomen onmiddellijk actie te ondernemen.
Het operatieprogramma zal de komende dagen uitgevoerd worden door personeelsleden die niet in contact geweest zijn met het betrokken personeelslid. De bestaande, strikte toepassing van de vereiste preventieve hygiënemaatregelen wordt gecontinueerd.

Centraal nummer AZ Lokeren: 09/340 81 11
Facebook Twitter
Bron: Axiradio