Lokeren
01.02.2020
meer foto's ...
alt=

Fototentoonstelling Johan De Grande in Lokeren

zaterdag 1 februari 2020 om 19:45 door Rony

De portretten zijn gratis te bezichtigen van 2 februari tot en met 23 februari 2020 in de hal van het Cultuurcentrum Lokeren.

Johan De Grande is een grote jazzliefhebber en reist daarvoor al meerdere jaren voor geruime tijd naar de geboortestad van de jazz, New Orleans. Als hobbyfotograaf kan hij zich daar ook uitleven, o.a. op het jaarlijks French Quarter Fest, waar hij als fotograaf veel erkenning geniet van de lokale jazzmuzikanten en de professionele fotografen. Na 3 tentoonstellingen aan de Universiteit in het Roemeense Brasov, waar een aantal foto’s permanent blijven hangen, is het nu de beurt aan Lokeren. Johan stelt 30 portretten van jazzmuzikanten tentoon, genomen tijdens dit French Quarter Fest, over een periode van 10 jaar, telkens 3 foto’s per jaar. De foto’s zijn in zwart-wit om details, emoties en expressies te accentueren.
Ondertussen is New Orleans zowat een tweede thuis geworden. Hij heeft er een bijna even druk sociaal leven als in Lokeren doordat enkele inwoners en vooral muzikanten goede vrienden geworden zijn.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio