Lokeren
26.11.2019
alt=

Lokale Politie Lokeren

dinsdag 26 november 2019 om 19:16 door Michel

Nummerplaat herkenning in Lokeren .

Maandag 25/11/19

We controleerden 's ochtends op de Oudenbos de fietsverlichting van 35 fietsers. Iedereen was geslaagd.
We hadden een goede reden om een nummerplaat in het systeem van de 'automatische nummerplaatherkenning' te steken. Het systeem gaf enkele hits waardoor we de auto omstreeks 17.00u konden lokaliseren op het Stationsplein. Bij de controle van de 37-jarige bestuurder vonden we enkele grammen cocaïne. Hij werd gearresteerd.


Fietsstraat

Blijkbaar een woord dat al vrij snel tot wat discussie leidt. Sommigen zijn voor, sommigen zijn tegen, sommigen weten niet dat het bestaat, sommigen weten dat het bestaat maar niet wat het betekent, sommigen lappen hun laars eraan.
In onze maatschappij zijn er heel veel 'sommigen'. Eén van de taken van de overheid is om de belangen van deze verscheidenheid op elkaar af te stemmen. Dat gebeurt onder meer door verkeerswetten op te stellen die ervoor moeten zorgen dat de verschillende weggebruikers op een veilige manier de openbare weg met elkaar kunnen delen.
In een fietsstraat mag je als autobestuurder geen fietser voorbijrijden die in dezelfde richting rijdt.
Zonder politiecontrole blijft deze verkeersregel helaas vaak dode letter. Vandaar dat we als politiedienst ook controleren in de fietsstraten Kerkstraat en Luikstraat. Niet alleen door ons op te stellen in deze straten, maar ook door de camerabeelden te bekijken. De voorbije maanden bekeken we 29 uren beelden van de camera in de Kerkstraat. We registreerden hierbij 3 overtredingen. We bekeken eveneens 16 uur beelden van de camera in de Luikstraat. Resultaat: 8 overtredingen. We blijven hierin investeren.
'Geldklopperij', lees je wel eens. Als politiedienst zijn we heel grote voorstander van nul overtredingen = €0.


Oldtimerkeuring voor meer verkeersveiligheid
Vanaf 1 januari 2020 moeten de voertuigen die in Vlaanderen geregistreerd staan als oldtimer en ingeschreven zijn vóór 1 januari 1990 verplicht naar de periodieke technische keuring.
Voertuigen met een leeftijd vanaf 25 tot 30 jaar moesten zich in 2019 al aandienen op de keuring. De praktijk leert ons dat veel eigenaars van oldtimers hun voertuig niet aangeboden hebben.
Dit kan bewust zijn, of onbewust, bv. omdat de eigenaar geen oproepingskaart heeft ontvangen. Het niet ontvangen van een oproepingskaart is echter geen geldige reden om niet naar de keuring te gaan. Eigenaars die geen oproepingskaart hebben ontvangen, kunnen het moment van de keuring zelf berekenen op basis van de referentiedatum.
We willen de politiediensten erop wijzen dat de periodieke oldtimerkeuring een wettelijke verplichting is. Oldtimers vanaf 25 tot 30 jaar moeten in principe reeds beschikken over een geldig keuringsbewijs. De voertuigen ouder dan 30 jaar moeten in 2020 gekeurd worden.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio