Lokeren
30.08.2019
alt=

Openingsuren stadhuis

vrijdag 30 augustus 2019 om 23:27 door Michel

Nieuwe openingsuren in het stadhuis en het stadsmagazijn (vanaf 1/9)

Het stadsbestuur is de afgelopen jaren, net als andere openbare overheden, steeds meer digitaal gaan werken. Door het uitgebreide e-loket op de website hoeven mensen de deur niet meer uit om documenten aan te vragen. Daardoor is het aantal bezoeken aan de stadsdiensten teruggelopen, maar de openingsuren zijn dezelfde gebleven. In vergelijking met andere stads- en gemeentebesturen, hebben de Lokerse stadsdiensten bovendien nog zeer uitgebreide openingsuren. Het stadsbestuur heeft daarom beslist om de openingsuren van de stadsdiensten in het stadhuis (Groentemarkt 1) en het stadsmagazijn (Weverslaan 18) aan te passen. Vanaf 1 september zijn alle diensten in het stadhuis en het stadsmagazijn gesloten op dinsdagvoormiddag, donderdagvoormiddag en vrijdagnamiddag. De diensten zullen dan ook telefonisch niet bereikbaar zijn.
(Zie overzicht hieronder, openingsuren stadhuis en stadsmagazijn).
De stadsdiensten krijgen daardoor de mogelijkheid om dossiers efficiënter voor te bereiden en af te werken. Dat zal ook de kwaliteit van de dienstverlening aan het loket verbeteren.
Voor de vrijetijdsdiensten (zoals cultuur, toerisme, bibliotheek, stadsmuseum en sport), en voor het Sociaal Huis, blijven de huidige openingsuren behouden.
Voormiddag Namiddag
Maandag 9 – 12 uur 13.30 – 17 uur
Dinsdag Gesloten 13.30 – 19 uur
Woensdag 9 – 12uur 13.30 – 17 uur
Donderdag Gesloten 13.30 – 17 uur
Vrijdag 9 – 12 uur Gesloten

Geen permanentie meer in Eksaarde
Omdat er nauwelijks nog gebruik wordt gemaakt van de zitdagen van de dienst Burgerzaken en de dienst Pensioenen in Eksaarde (de meeste mensen kiezen ervoor om rechtstreeks naar het stadhuis te komen), is besloten om de permanentie daar stop te zetten vanaf 1 september.

Belangrijk om in gedachten te houden: attesten en documenten kunnen ook digitaal worden aangevraagd, via www.lokeren.be

Openingsuren en contactinformatie van alle diensten
Het overzicht en de contactinformatie van alle diensten van de stad vind je via www.lokeren.be/stad-en-bestuur/stadsbestuur/diensten
Facebook Twitter
Bron: Axiradio