Lokeren
09.08.2019
meer foto's ...
alt=

Lokerse Feestweek 2019 Dag 7

vrijdag 9 augustus 2019 om 02:26 door Michel

Black Thursday…. En t’zag zwart van t’volk.

De Fonne slaagt erin na 7 dagen t’park nog steeds vol te krijgen .

Red Zebra

1978. Met een jaar vertraging waait de punk uit de UK ook naar België over. Het inspireert 4 jongens uit Brugge om The Bungalows op te richten. Om wat meer serieus genomen te worden verandert de naam een jaar later in Red Zebra en versieren ze zowaar het voorprogramma van The Cure. Er zullen in de loop der jaren nog supports volgen: The Untertones, UK Subs, The Sound, Killing Joke…In 1980 behalen ze de finale van Humo’s Rock Rally en spelen ze voor het eerst ‘I can’t live in a living room’. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn voor Red Zebra. Een paar later nemen ze de mini-lp ‘Bastogne’ op, een monument in de Belgische new wave dat ook de aandacht trekt van het Engelse Rough Trade label. Eind de jaren ’80 stopt de groep een eerste keer om dan met wisselend succes weer bijeen te komen en nieuwe platen op te nemen. Eind 2010 lijkt het definitief voorbij wanneer er een breuk komt tussen zanger Peter Slabbynck en de 4 andere groepsleden. De eerste richt EX-RZ op, de anderen groeperen zich onder de naam Elements. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Begin 2017 besluiten de vijf de brokken te lijmen en is het rode beest klaar voor een nieuw avontuur.

Allez Allez

Het begon allemaal begin jaren 80 met een mix van discobeats en Afrikaanse ritmes, optredens in de AB, Vorst Nationaal en zelfs op Torhout / Werchter (toen het nog echt een dubbel festival was). Hun funky singles “Allez Allez”, “She’s stirring up”, “African Queen”, “Flesh & Blood” scoorden tot hun eigen verbazing hoog en een internationale carrière lonkte. Maar toen stapte zangeres Sarah Osborne uit de groep, haar lief Glenn Gregory (Heaven 17) achterna, en het verhaal liep ten einde. Gitarist Kristiaan (Kris) Debusscher en bassist Serge van Laeken (Marka) probeerden het nog met een andere zangeres, maar de groep was de krachtige vocals en persoonlijkheid van een Sarah kwijt. Tot daar de korte geschiedenis van Allez Allez
In 2017 komt er als uit het niks een reunie.
Sarah wou niet meer meedoen, vele muzikanten hadden jaren niet meer gespeeld, maar al gauw werd de groep aangesterkt met zangeressen Kyoko Baertsoen (Lunascape) en Marie Delsaux (Lady Cover), gitarist Paul Curtiz en Thom Dewatt on keyboards / saxofoon. Samen met de originele drummer (de oudste telg van de band) Robbie Bindels en percussionist Roland Bindi vormden ze weer een echte Band.
Et voilà : ALLEZ ALLEZ was als herboren.

voor filmpje klik hier
Facebook Twitter
Bron: Axiradio