Lokeren
06.08.2019
meer foto's ...
alt=

Lokerse Feestweek 2019 Dag 4

dinsdag 6 augustus 2019 om 01:54 door Michel

Zij blijven verbazen .Fonne bied de beste variatie

Ook vanavond een stevig gevuld park, lekker vol maar toch nog de ruimte voor een goede swing.

Hideaway

Hideaway de vlaamse bluesband (met brugse roots) bestaat in 2016, 30 jaar. Na drie studio cd’s bracht de groep bij hun twintig jarig jubileum een langverwachte live-Cd uit. Titel van de plaat is: 76’51” LIVE, duidend op het aantal minuten muziek die op de plaat staan. Diverse fans hadden al vaak aangestuurd op een live-plaat. Blijkbaar is Hideaway live net nog iets beter dan op (eerder uitgebrachte) Cd’s. De groep kan buigen op een lange en avontuurlijke geschiedenis waarbij ze bijna in elke parochie van het land gespeeld hebben. De groep begeleidde ook menig Amerikaans artiest die in de lage landen kwam toeren.
Hoewel de groep de laatste tijd een beetje in de vergetelheid dreigde te geraken, zijn zij toch blijven timmeren aan de weg. In 2012 wonnen ze de Belgian Blues challenge. Winnen in deze wedstrijd betekende meteen een vrijkaart naar de European Blues challenge. Die ging in 2013 door in Toulouse (Fr) Met twintig landen stonden ze in de wedstrijd. Uiteindelijk behaalden ze de vijfde plaats, waarmee ze dik tevreden waren. Het buitenland is echter geen vreemde voor de groep. In het verleden speelden ze al concerten in Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Spanje, Canada en Zweden en gezien het groot succes, zal dat wel niet de laatste keer zijn. Op 12 maart 2015 mochten zij de openingsavond voor de European Blues Challenge in Brussel op gang schieten in de Ancienne Belgique!


Black Mirrors

The Black Mirror is het Belgische antwoord op QOTSA/Royal Blood/The White Stripes…in een down and dirty stoner-/garagerock kleedje, met hier en daar een psychedelische of bluesy noot. Frontvrouw Marcella Di Troia, een ‘madam’ met een stevig stel kloten…in die zin dat ze over een krachtige strot beschikt en er ook live er meer dan staat !
Laat ons echter de rest van de band niet vergeten, want de heren Pierre Lateur (gitaar), Gino Caponi (bass) en Edouard Cabuy (drums) dragen méér dan hun steentje bij aan de gehele sound van de band.

Rick De Leeuw

Drie jaar na het opmerkelijke cover-album De parels en de zwijnen en vier jaar na zijn succesvolle comeback Beter als is Rick de Leeuw met een nieuwe cd terug in de frontlinie van de Nederlandstalige muziek: Zonder omweg.
Vorig jaar verruilde Rick de Leeuw zijn loft in het centrum van Amsterdam voor het Belgische platteland. Een kleine stap voor de mensheid, een enorme sprong voor hem. Een rockzanger die het woelige nachtleven en de opwinding van de grootstad inruilt voor een bestaan tussen de koeien, de zware tractoren en de zweep van de seizoenen.
Geen glamour, geen spotlights, geen zachte landing, maar een frontale clash met de rauwe werkelijkheid. Die bruuske verandering heeft nu geresulteerd in dit verrassend sterke Zonder omweg. In samenwerking met onder anderen Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander linden schreef hij elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen.
Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg.
Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren), Ron Reuman (drums), Manu Huylebroeck (acc. gitaren)
Facebook Twitter
Bron: Axiradio