Lokeren
31.03.2019
alt=

Politie Lokeren

zondag 31 maart 2019 om 03:21 door Michel

Verslag van de afgelopen week

Maandag 25 maart ‘19
In de Spieveldstraat vond een inbraak plaats rond 12.55u. De omheiningsdraad werd doorgeknipt en er werd ingebroken in een geparkeerd voertuig.

Omstreeks 18.45u vond een diefstal van een wagen plaats op een parking van een bedrijf in de Scherpeputstraat. Er werd ook een nummerplaat gestolen van een ander voertuig.
Dinsdag 26 maart ‘19

Rond 8.00u werd er ingebroken in een bedrijf op de Gentse Steenweg. De kassa van het bedrijf werd gestolen.
Mogelijk was een persoon met het verkeerde been uit z’n bed gestapt. Omstreeks 8.40u had de persoon waanvoorstellingen en zou met een mes in de Kapellestraat gelopen hebben. Er is een collocatie opgestart.

Omtrent 16.50u werd er ingebroken in een lokaal van een jeugdbeweging in de Veerstraat. Er werd een deur opengebroken. Verder nadeel is voorlopig onbekend. Ook bij de buren van een andere jeugdbeweging op het Heiende werd er gepoogd om in te breken. Daar hadden de daders materiaal klaargezet om mee te nemen, maar zijn gevlucht.

Om 17u hebben we een melding binnen gekregen over een inbraak in een licht geparkeerde vrachtauto. Dit vond plaats in de Kaaswinkeldreef. De ruit werd ingeslagen. Er is een geldsom gestolen.
Op woensdag 27 maart om 8.42u ter hoogte van de E17 op het grondgebied Lokeren werd een groep transmigranten opgemerkt. Er konden 8 personen weerhouden worden. De wegpolitie nam de afhandeling over.

Donderdag 28 maart ‘19
Om 14.55u kregen we de melding dat een kraanman tegen een voorbij rijdende lichte vrachtauto had gestoten, buiten het centrum van Lokeren. De kraanman blies positief en had een lopend rijverbod.
In een school gelegen in het centrum loopt het les geven en het les volgen niet altijd van een leien dakje. Een leerling was een conflict met zijn leerkracht komen melden waarbij er mogelijk fysiek contact was geweest. Na dit fysiek contact had hij de school verlaten en had hij zijn frustratie afgereageerd op een elektriciteitskast. Er zijn geen slachtoffers gevallen ;)

Politie Lokeren organiseerde een anti-inbraakactie die liep van 18u tot 02u onder leiding van hoofdinspecteur Van Belle. Eerst werd er anoniem alsook in uniform gepatrouilleerd in de binnenstad. Nadien waren er controles op de afrit Antwerpen – Gent met als resultaat:
1 persoon in bezit van een kleine gebruikershoeveelheid drugs
1 geseind persoon aangehouden met het oog op verhoor inzake faillissement
1 proces verbaal opgesteld voor het rijden zonder rijbewijs
1 overbrenging naar het commissariaat met het oog op identificatie
509 voertuigen gecontroleerd met de ANPR- camera (automatische nummerplaatherkenning)

Vrijdag 29 maart ’19
In de Bergendriesstraat werd er een speekseltest afgenomen van een autobestuurder. Dit naar aanleiding van zijn verdacht rijgedrag.
Omstreeks 8u45 meldde een leerkracht van de lagere school Oudenbos dat er ongewenst bezoek was geweest. Dit bezoek zou op regelmatige basis terug komen, met als doel achtergelaten fietsen te beschadigen en ongewenste krijttekeningen achter te laten op de muren van de school.

Een verontruste mama merkte een verdacht persoon op in de Rechtstraat. Het ging om een man die een rugzak met pluchen diertjes op zijn buik droeg. De man zou mogelijks een mentale achterstand hebben. Volgens de beschrijving is deze man niet groot, in het zwart gekleed en heeft een wat vreemde gang.
Kent u deze man? Of heeft u deze man al vaker opgemerkt? Gelieve dan contact op te nemen met de lokale politie van Lokeren op het nummer 09/340.94.99 of mail naar Pz.Lokeren@Police.Belgium.Eu
Facebook Twitter
Bron: Axiradio