Lokeren
12.02.2019
alt=

Lokale Politie Lokeren

dinsdag 12 februari 2019 om 22:42 door Michel

Nieuwtjes van het voorbije weekend.

- Op vrijdagavond en nacht 8 februari zetten we een aantal extra medewerkers in voor een anti-inbraakactie. Deze actie maakte deel uit van een grootschalige actie die georganiseerd werd op provinciaal niveau. Met ons voertuig dat uitgerust is met automatische nummerplaatherkenning controleerden we onder meer 3.449 voertuigen. Geen bijzondere zaken te vermelden.

- Op zaterdagochtend om 04.33u haalde een interventieploeg op de Zelebaan een voertuig uit het verkeer. De auto bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn. De 35-jarige bestuurder hield zich ook niet aan de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs M36 (geen 'L', geen begeleider, niet toegelaten tijdstip).

Op 9 februari om 14.00u melding van diefstal van werkmateriaal uit een tuinhuis in de Vijverstraat. Ook een inbraak in een woning gelegen in de Kazernestraat. Nadeel voorlopig onbekend.

Om 19.50u liepen we achter een Vietnamees hangbuikveirken in de Eekstraat. Met succes.

Een 32-jarige supporter belandde op dat ogenlik in de cel omdat hij in de Bergendriesstraat een flesje gooide naar een voorbijrijdende supportersbus. Hij werd bestuurlijk aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Bovendien werd er ook een proces-verbaal opgesteld wegens bezit van een verboden wapen (slagwapen).

Na de wedstrijd. Een 39-jarige Sportingsupporter had met succes zijn ploeg aangemoedigd maar daarna iets teveel alcohol gedronken. Op zoek naar zijn auto verfeurtelden ij em oover e stèkdeusken, woardeur ij zijne neuze schaluinde. Enkele andere vriendelijke supporters ontfermden zich over hem, vroegen waar hij woonde en boden aan om hem én zijn voertuig veilig naar huis te brengen. "Da's scheune van older." Hij stapte als passagier in in zijn eigen voertuig. Toen hij echter de andere inzittenden Antwerps tegen elkaar hoorde praten, meende hij dat hij ontvoerd werd, trok aan de handrem en wou de anderen aanvallen. Op dat ogenblik passeerde er net een interventieploeg. Hij werd bestuurlijk aangehouden omwille van dronkenschap.

Ook een zwaar dronken 55-jarige man belandde op zondag 10 februari kort na de middag in de politiecel. Toen hij in de Zelestraat op zijn fiets wou springen, liep het immers mis.
Een schaup, eur schaupken en een Alpaca liepen zondagnamiddag netjes achter elkaar door de Kalkenstraat. Ook dat kreeg een happy end. Voor Alpaca bestaat er nog geen Lokers dialectwoord. Suggesties?

Nieuws van 11 februari 2019
-Om 14.00u leverden we bijstand aan de inspecteurs van Natuurinspectie. Zij hadden in de buurt van de Durme een klaargemaakte strop aangetroffen die bediend werd vanuit een tuin. Bij de huiszoeking werd een strop, gif en een jachtwapen met demper in beslag genomen.

-Een medewerker trof op een voertuig dat geparkeerd stond in de Oudstrijderslaan een bewonerskaart aan waarvan de vervaldatum was vervalst. We stelden een proces-verbaal Valsheid in geschrifte op.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio