Lokeren
07.12.2018
alt=

Politiezone Lokeren

vrijdag 7 december 2018 om 15:57 door Michel

4 en 5 december 2018.

De politie van Gent kon op 04.12 via een track & tracesysteem een gestolen voertuig BMW lokaliseren in de Polderstraat in Lokeren. We troffen het voertuig inderdaad aan, lieten het takelen met het oog op een onderzoek door het labo en namen nadien contact op met de eigenaar.
Op 04.12 kreeg een 24-jarige fietser omstreeks 22.30u een waarschuwing omdat hij zonder licht fietste in de Kerkstraat. Op het Zand sprong hij terug op zijn fiets. Opnieuw tegengehouden en beboet. Betrokkene bleek ambtshalve afgeschreven te zijn in Hamme. In dergelijk geval wordt de identiteitskaart ingehouden en opgestuurd naar de gemeente van uitreiking. Betrokkene beweerde te werken als koerier voor een eetzaak. Ook dat checken we door te (laten na)kijken of betrokkene ingeschreven was in het 'DIMONA-systeem'.
Op dinsdagnacht gaven we ook bijstand aan de collega's van de wegpolitie en van de Lokale Politie Laarne-Wetteren-Wichelen. Uit camerabeelden bleek dat er meerdere personen uit een vrachtwagen waren gekropen. Transmigranten? Neen, het bleek om metaaldieven te gaan. Bij de zoektocht maakten we gebruik van onze nachtkijker.
5 december, 08.39u: Melding dat er een jonge man al meer dan een uur op een paaltje zat ter hoogte van een tankstation langsheen de Zelebaan. 'Hij weete precies van de weireld ne mer'. 22-jarige jonge man aangetroffen, hij was onder invloed van drugs, in het bezit van een gebruikshoeveelheid cannabis en drugtoebehoren én een verboden mes. Na de nodige administratie werd hij in de goede handen gegeven van een familielid.
5 december: Twee pogingen inbraak in de Rechtstraat: in een loods en een muziekstudio. Omstreeks 17.00u kregen we ook een melding van een effectieve diefstal in de Nieuwe Stationsstraat Uit de tuin van de benadeelden werd een fiets gestolen en uit hun voertuig een portefeuille en een GSM.
Op 5 december pakten we kort na de middag een drugdealer op tijdens een deal. Hierover zal wellicht verder bericht worden door de persmagistraat mits toestemming van de onderzoeksrechter.
Iets na 5 uur deze ochtend werd de aandacht van onze nachtploeg getrokken door een jogger. De 29-jarige man stond geseind met aanhouding voor een dossier diefstal. Na het verhoor mocht de man beschikken.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio