Lokeren
04.03.2018
alt=

Mobiel operatiekwartier AZG naar Lokeren

zondag 4 maart 2018 om 01:51 door Michel

De gloednieuwe mobiele eenheid voor oorlogschirurgie van Artsen Zonder Grenzen (AZG), die vandaag in primeur wordt voorgesteld in Brussel, krijgt het Lokerse distributiecentrum van Eandis als logistieke uitvalsbasis.

AZG installeerde de 12 trailers en 4 losse containers van het complex als oefening op het Rogierplein en verhuist ze volgende week naar de Eandis-site in Lokeren. Daar staan ze standby om snel uit te sturen naar conflictgebieden, natuurrampen of noodsituaties. Het is een eerste stap in een partnership waarbij Eandis en AZG hun logistieke expertise willen delen.

Logistieke kruisbestuiving
Het distributiecentrum van Eandis in Lokeren staat in voor de bevoorrading van alle materialen die Eandis-technici en aannemers nodig hebben bij infrastructuurwerken. De voorbije jaren zette het distributiecentrum zwaar in op automatisering, efficiëntie en duurzaamheid. Dat gebeurde onder meer via een uniek systeem van rechtstreekse werfbevoorrading. Daarnaast sloot Eandis ook verschillende logistieke partnerships met andere nutsbedrijven. Zo staat het distributiecentrum van Lokeren ook in voor de bevoorrading van sommige materialen van andere nutsbedrijven,
Facebook Twitter
Bron: Axiradio