Lokeren
11.01.2018
alt=

Elektrische laadpalen in Lokeren

donderdag 11 januari 2018 om 21:42 door Michel

Enkele weken geleden werd in Eksaarde de eerste publieke laadpaal in gebruik genomen . Maar er zijn er meer.

Ook aan de parking in de Knokkestraat staat er eentje ,maar deze is nog niet in gebruik.
Tesla heeft in Lokeren een achttal snellaadstations . Aan zo'n snellaadstation kunnen de elektrische Model S en X in enkele minuten opgeladen worden, terwijl dat anders enkele uren in beslag neemt. Dit station heeft 8 laadpunten en bevindt zich aan Hotel Biznis aan de Zelebaan 100 in Lokeren, waar het een belangrijk steunpunt vormt op de as Antwerpen-Gent.
Hiermee telt het netwerk van Tesla snellaadstation in Europa nu 345 punten. Daarmee kan de bestuurder zorgeloos langere trajecten afleggen, aangezien de Model S berline of de SUV Model X over een reële autonomie van 375 tot 500 km beschikken en in 20 tot 40 minuten voor 50 % tot 80 % kunnen worden opgeladen. Dat laat toe steeds tot het volgende oplaadpunt te rijden.
Deze Superchargers zijn in België reeds beschikbaar langs de belangrijkste snelwegen in Aartselaar (Antwerpen), Machelen, Heusden-Zolder, Nijvel, Aarlen, Gent, Verviers en Aalst. De Superchargers van Tesla bevinden meestal op plaatsen waar ook restaurants, shopping centra en WiFi hotspots aanwezig zijn. Het Europese Superchargers netwerk wordt voortdurend uitgebreid om vlot van noord naar zuid te kunnen reizen met een elektrische wagen.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio