Lokeren
27.11.2017
meer foto's ...
alt=

Foto's van Lokeraar Johan De Grande in Brasov

maandag 27 november 2017 om 16:41 door Rony

Hij blikt met een grote tevredenheid terug op zijn fototentoonstelling aan de Universiteit van Brasov (Roemenië) onder het thema ‘10 Years New Orleans Musicans Portraits’.

“De belangstelling voor mijn foto’s was enorm met zeer vele positieve reacties van professoren, doctors, studenten en bezoekers, aldus Johan. Sommigen vroegen hem zelfs om foto’s te kopen, maar daar begint hij niet aan, dit was immers de bedoeling niet. Maar het getuigt er wel van dat zijn werk erg geapprecieerd wordt. Heel groot was dan ook de verassing toen Prof. Dr. Ing. Marina Cionca, intendant van de tentoonstelling, na zijn toespraak over New Orleans, Brasov, Lokeren en fotografie, aankondigde dat een selectie van zijn foto’s permanent in de Mediatheek Norbert Detaeye in de Universiteit van Brasov zullen openhangen worden. Een grotere eer kan een fotograaf allicht niet krijgen.
Reeds 10 jaar trekt hij naar New Orleans en hij was nu ook in Brasov voor het Etnovember Fest, waarvan de tentoonstelling aan de Universiteit van Brasov een onderdeel is. Door het maken van foto’s kon dit allemaal gekoppeld worden en was de cirkel dus rond.
Johan is een ‘self-made’ fotograaf, fotografie is voor hem eerder een gevoel, een levensstijl. Hij beschikt van nature over een ‘fotografisch oog’. Wanneer hij de camera bij de hand heeft scant hij voortdurend de omgeving, altijd op zoek naar details die een mooie foto en compositie zouden kunnen opleveren
Facebook Twitter
Bron: Axiradio