Lokeren
24.11.2016
alt=

'De Vrek' op en top Lokerse toneelproductie

donderdag 24 november 2016 om 17:51 door Rony

Zowel dit weekend als volgend weekend brengt toneelvereniging De Sinfra’s het meesterwerk ‘De Vrek’ van Molière in het Cultureel Centrum te Lokeren.

Voor deze productie trokken De Sinfra’s niemand minder dan acteur, scenarist en regisseur Ronny Waterschoot aan als regisseur.
Met hem haalden De Sinfra’s dus duidelijk iemand binnen die het klappen van de zweet kent. Ronny was onmiddellijk voor het idee gewonnen om ‘De Vrek’ te regisseren. De Sinfra’s en Ronny opteerden voor de vertaling van Rudi Pauwels.
En dat maakte het plaatje rond om van ‘De Vrek’ een op en top Lokerse productie te maken met De Sinfra’s als Lokerse amateurtoneelgroep, Ronny Waterschoot als inwoner van Lokeren en Rudi Pauwels als geboren Lokeraar.

De ouderen zullen hem nog kennen als acteur in de Brusselse KVS en uit onvergetelijke BRT-jeugdseries als Kapitein Zeppos en Keromar. Wie jonger is, herinnert hem zich ongetwijfeld als Didier De Kunst in de succesrijke VTM-soap “Familie”.
Ronny stond op de planken met heel wat gekend theatervolk, zoals Jan Decleir, Julien Schoenaerts, Herbert Flack, Jo Demeyere, Christ Boni, Werhter Van Der Sarren, Vic De Wachter, Tania Van der Sanden, Jef Burm, Alice Toen, Jan Van Dyke, Matteo Simoni, Bert André en Ludo Busschots.
Naast theater en televisie speelde hij ook mee in verschillende Vlaamse films zoals ‘Brussels by Night’, ‘De Leeuw van Vlaanderen” (als Gwijde van Namen), ‘Het Gezin van Paemel’ (als Eduard), ‘Boerenpsalm’ (als boer Wortel) en “Ad fundum” (als Lawyer De Prins).
Het komisch meesterwerk van Molière is herkenbaar, los van alle tijden en culturen. Geld, geld, geld,… Sommige mensen zijn alleen met geld bezig. Steeds meer geld verzamelen en daardoor ook meer macht en invloed. Voor geld moet alles wijken: liefde, vriendschap, familierelaties,… Maar… laat men de vrek zomaar zijn gang gaan ?
Een voorstelling waarin heel wat zal afgelachen worden.
Niet minder dan 17 acteurs en actrices staan op de scène. Jong en oud maken er een leuk en kleurrijk spektakel van.
25 en 26 november om 20u15, 2 en 3 dec om 20u15 en 4 december om 15u - www.sinfras.be
Facebook Twitter
Bron: Axiradio