Lokeren
14.04.2016
alt=

Maanwandelling in de Daknamse Meersen!

donderdag 14 april 2016 om 19:57 door Michel

Op vrijdag 15 april 2016 organiseert Natuurpunt Zuid-Waasland een avondwandeling waarbij de nachtelijke fauna en flora in de schijnwerper (of moeten we schrijven sterrenkijker) wordt gesteld.

Bij heldere hemel kun je de Maan en Jupiter van wel heel dichtbij bewonderen. Bereid je voor op een echte maanlanding! Verder trekken we de Meersen in op zoek naar nachtactieve dieren. Ontdek de kleurenpracht van nachtvlinders die nieuwsgierig het licht van onze vlinderlamp opzoeken. Luister mee naar het geluid van de uil, 'hoor' vleermuizen dankzij de batdetector en ontdek samen met ons enkele muizensoorten.

Klaar voor de excursie? Trek dan je laarzen of stevig schoeisel aan! We starten om 20.30 u bij de kruising van het spoorwegpad (fiets- en wandelpad) met Daknam-dorp, Kriktestraat en Reinaertdreef. Rond 22.30 u zullen we daar terug 'landen'. Iedereen is welkom, honden houden beter thuis even de wacht.

Tijdens de wandeling bieden we je een (warm) drankje en een hapje aan ten voordele van de Daknamse Meersen. ‘Team Daknam’ is momenteel immers aan fondsenwerving bezig voor dit natuurgebied. Zij zullen op 25 en 26 juni 2016 voor Expeditie Natuurpunt door de Vlaamse Wildernis fietsen naar aanleiding van 15 jaar Natuurpunt. Deze avonturentocht langs tal van natuurgebieden tussen Hasselt en Mechelen brengt geld in het laatje voor heel wat natuurdoelen. Team Daknam zamelt dus centjes in die integraal worden geïnvesteerd in de Daknamse Meersen. Fondsen die nodig zijn om extra natuur te creëren, beheren en bewaren voor de toekomst. Met jouw steun maken we dit prachtig natuurgebied nog mooier voor mens én dier! Op het programma voor dit jaar staat onder meer de aanleg van 6 extra poelen om libellen, salamanders en kikkers een stekje te geven en het uitstippelen van nieuwe wandellussen langs nog ongekende, interessante gebiedjes zodat iedereen van dit prachtig stukje natuur kan genieten. Op www.teamdaknam.be kom je alles te weten over Team Daknam en de komende activiteiten. Je kan er ook je persoonlijk 'steentje' al bijdragen.

Op de Maanwandeling zullen Bram, Inge en Tom van Team Daknam aanwezig zijn.
De wandeling op 15/04 start om 20.30 u aan de kruising van het fietspad met Daknam-dorp, Kriktestraat en Reinaertdreef Daknam.
Einde van de wandeling wordt voorzien om 22.30 u.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio