Lokeren
20.02.2016
alt=

Service flats het Polderhuis

zaterdag 20 februari 2016 om 14:38 door Michel

Info vergadering service flats het Polderhuis,in de Polderstraat te Lokeren.

Exact 1 jaar voor de ingebruikname van de nieuwe assistentiewoningen ‘Het Polderhuis’ van het OCMW in de Polderstraat in Lokeren, wordt een informatievergadering gehouden voor de geïnteresseerden nl. op woensdag 2 maart 2016 om 16.00 uur in de cafetaria van het aanpalende WZC Ter Durme. Tot nog toe hebben maar liefst circa 180 personen (!!!) zich spontaan opgegeven als geïnteresseerde voor de 48 te begeven flats. Al deze 180 ontvingen een uitnodiging en ook andere geïnteresseerden zijn welkom op deze info vergadering waarop het project zal worden voorgesteld.
De verdere timing ziet er uit als volgt : vanaf 3 maart tot en met 30 september wordt een wachtlijst aangelegd en vanaf 1 oktober worden de definitieve contracten afgesloten. Voor diegenen die nog aarzelen zal gepoogd worden om tegen 1 oktober een modelflat ter beschikking te hebben. De finale ingebruikname is voorzien op 1 maart 2017. Door nu al 1 jaar voor de ingebruikname zoveel mogelijk info te geven wil het OCMW de geïnteresseerden laten anticiperen zodat zij nog ruim de tijd hebben om de nodige schikkingen te treffen rond hun huidige woonst.
Er zijn 3 voorwaarden om een service flat van het OCMW te kunnen huren. De eerste voorwaarde is dat men in Lokeren moet wonen op het moment van de inschrijving of als gelijkgesteld kan beschouwd worden doordat men kinderen wonen heeft in Lokeren. De tweede voorwaarde is dat men minimum 65 jaar oud is en als 3de voorwaarde geldt dat men het juiste zorgprofiel heeft voor een assistentiewoning. Dit laatste wil zeggen dat geïnteresseerden nog voldoende zelfredzaam moeten zijn om zelfstandig te kunnen wonen in een assistentiewoning. Indien er meer kandidaten zouden zijn die een flat willen huren dan de te begeven 48; dan wil het OCMW voorrang geven aan het objectief criterium van de oudste kandidaten.
De prijs ligt nog niet voor 100% vast, maar de voorlopige boekhoudkundige richtprijs is 29 EUR/dag per flat of 870 EUR/maand. Daarvoor krijgt men dan wel het gebruik van een mooie en vrij ruime assistentiewoning van circa 60m² met zeer gunstige EPC-waarde, waardoor de kosten voor verwarming minimaal zullen zijn.
De toekomstige bewoners van deze assistentiewoningen zullen gebruik kunnen maken van een aantal faciliteiten van het naastgelegen WZC Ter Dume. Tegen kostprijs zullen zij desgewenst kunnen gaan eten in het restaurant, gebruik maken van het kapsalon en participeren aan de vele animatie activiteiten. Er is ook een deeltijdse woonassistent voorzien die de toekomstige bewoners kan helpen met tal van praktische zaken.

Luc De Block
Voorzitter OCMW-Lokeren
Facebook Twitter
Bron: Axiradio