Lokeren
16.01.2016
meer foto's ...
alt=

Update: hoge waterstanden op de Durme

zaterdag 16 januari 2016 om 12:38 door Michel

Nog steeds hoge waterstanden op de Durme en Moervaart, Waterwegen en Zeekanaal NV volgt de situatie uiteraard op de voet.

Over de hoge waterstanden op de Durme en de Moervaart:
- Vrijdagavond heeft de aannemer een opstopping weggehaald. Het waterpeil van de Beneden-Durme is daarop iets gezakt, maar onvoldoende om de pompen opnieuw in gang te steken.
- Mogelijk zijn er nog andere opstoppingen op de Beneden-Durme aanwezig die ervoor zorgen dat het water niet verder kan dalen. Een aannemer gaat deze ochtend opnieuw ter plaatse om verder te werken.
- Vannacht heeft een aannemer zandzakjes geplaatst op de oever van de Moervaart om Daknam (deelgemeente van Lokeren) te beschermen tegen verdere wateroverlast
- Het water op de Moervaart en de Boven-Durme is intussen ook iets gezakt doordat er opnieuw meer water via het kanaal Gent-Terneuzen kan afgevoerd worden.
Algemeen:
- Intussen zijn er ook verhoogde waterpeilen op verschillende bevaarbare waterwegen in het westen en het centrum van Vlaanderen:
o Op de Dender is het vloedregime: daar mogen schepen niet varen. Rond 8u is ook de Oudekaaibrug in Ninove omhoog geplaatst omwille van hoge waterstanden. Het verkeer volgt een omleiding.
o Op de Boven-Schelde is het eveneens vloedregime: daar krijgen schippers een waarschuwing mee.
o Op het kanaal Gent-Oostende wordt deze ochtend de keersluis in Beernem gesloten zodat de binnenstad van Brugge beschermd wordt: daardoor is er ook geen scheepvaart mogelijk op het kanaal Gent-Oostende. Ook de Dammepoortsluis in Brugge wordt ingezet om water af te voeren.
o Ook in Gent staan alle keersluizen dicht om de binnenstad te beschermen tegen wateroverlast
Waterwegen en Zeekanaal NV volgt de situatie uiteraard op de voet en doet er alles aan om op zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk water af te voeren via onder andere het Afleidingskanaal van de Leie, het kanaal Gent-Terneuzen, …
Facebook Twitter
Bron: Axiradio