Lokeren
23.06.2015
alt=

Muzikale Fietstocht (Lokeren / Moerbeke)

dinsdag 23 juni 2015 om 19:37 door Rony

Op zondag 5 juli 2015 is het opnieuw tijd voor FESTIVELo, de muzikale fietstocht, ditmaal doorheen Lokeren en Moerbeke.

Spring op je fiets en beleef met je familie en vrienden een onvergetelijke zomerdag overvol muziek en cultuur. Starten doe je op de Lokerse Markt. Na een rit langs Daknam, Moerbeke en Eksaarde kom je terug op de Markt voor het slotconcert: Koen de Graeve en zijn groep De (Kleine) Post zullen daar rond 17u hun gloednieuwe repertoire presenteren.
Onderweg rijd je langs verrassende concertplekjes: een sfeervolle kerk, een loods met zicht op de Durme, een in het groen verscholen kapel, een saffraan- en escargotkwekerij, een bioboerderij, een school, de rustige dorpskern van Moerbeke… Muzikaal reis je doorheen ruimte en tijd, met oude en nieuwe muziek, klassiek, folk of wereldmuziek. Je wordt op weg gezet door een grappige Murgafanfare en onthaald door een gek dweilorkestje of een muzikale bakfiets. Je ontmoet artiesten als Soetkin Bapstist (ex-Ishtar), Frank Van Erum (Plan Be), Soetkin Collier (Urban Trad), Eleonor, het Ghent Folk Violin Project, Les Abbigliati en vele anderen.
Deze muzikale tocht is een ideaal uitstapje voor het ganse gezin, met kindvriendelijke optredens zoals het concert en de workshop door Trashbeatz (met recyclagemateriaal!), het verhaal van Alice in Wonderland in een nieuw kleedje en het theaterstukje De Ladder door Toneelgroep Horzel.
Je kan je eigen picknick meenemen, maar je kan op de picknicklocatie ook drank en snacks verkrijgen.
Start: tussen 10.30 en 12 uur - Einde: circa 18 uur
Afstand: circa 28 km (extra lus mogelijk + 6 km)
Prijs: 12 euro – 3 euro (4-12j) – gratis (-3j), inclusief alle optredens, programmakrant, fietsplan en verrassing
Info & tickets: Lokeren: www.lokeren.be/festivelo - Infopunt Toerisme: 09/340.94.74 - CC Lokeren: 09/340.50.56 (vanaf 16/6) - tickets.ccl@lokeren.be Moerbeke: bibliotheek Moerbeke: 09/346.79.50, www.moerbeke.be/festivelo
Facebook Twitter
Bron: Axiradio