Lokeren
20.02.2014
meer foto's ...
alt=

Jeugdhuis De Kring uit Moerbeke sluit de deuren

donderdag 20 februari 2014 om 18:07 door Michel

Moerbeke zit binnenkort zonder jeugdhuis,een gebrek aan vrijwilligers ligt aan de basis.

Te weinig mensen die zich op vrijwillige basis willen inzetten,dat is het grote probleem waarbij het jeugdhuis momenteel te kampen heeft. Meer dan 50 jaar geleden is het jeugdhuis ontstaan in het zaaltje achter het huidige parochiecentrum.Enkele jongeren kwamen er op zondagnamiddag samen om een pint te drinken,meisjes waren er toen nog verboden,na verloop van tijd was De Kring ook open in het weekend ,en de girls waren welkom . In die tijd was het jeugdhuis zowat de enige plaats waar de jeugd terecht kon ,niet iedereen had een auto en De Kring was de oplossing voor de niet gemotoriseerde tiener. Later werd in Moerbeke ook nog het jeugdhuis "Het Spectrum" geopend,dit zorgde voor een zekere na-ijver waar enkel de jeugd beter van werd.
In 2010 zag het er nog hoopvol uit voor het jeugdhuis,het vijftig jarig bestaan werd gevierd,en meer dan 300 oud-medewerker schoven aan voor een "walking dinner" . Voor de vele bezoeker was het zeker een blij weerzien met oude vrienden.Er bij aansluitend was er ook nog een overzichtstentoonstelling van de voorbije halve eeuw "De Kring"
Wat er met het jeugdhuis gaat gebeuren is nog een vraagteken aldus Guido Van Hoecke, secretaris van vzw parochiecentrum.

In het fotoverslag een overzicht van 50 jaar jeugdhuis "De Kring"
Facebook Twitter
Bron: Axiradio