Lokeren
03.12.2013
alt=

Lokerse Hofkes

dinsdag 3 december 2013 om 18:31 door Rony

Het Stadsmuseum van Lokeren realiseert samen met Infopunt Toerisme en de Lokerse afdelingen van het Masereelfonds en Curieus het project "Achter mooie gevels, wonen op Lokerse hofkes".

In Lokeren werden beluiken "hofkes" genoemd als ze achter een (gesloten) poortje lagen, sommige zelfs verborgen achter een deur, andere enkel toegankelijk via een hele smalle gang.
De tentoonstelling in het museum van Lokeren zoomt in op de woonomstandigheden in de hofkes van de Zelestraat, de Luikstraat, Kerkstraat, Molenstraat, Lindestraat en de Kouter en laat de bewoners ervan aan het woord over hun leven op hun hofke.
In de stadskern is er tevens een fotowandeling : 40 foto's in het straatbeeld tonen het leven op de hofkes, het traject (4km) kan je wandelen met de catalogus of in groep op aanvraag met stadsgids.
Op zondag 8 december om 14u is er de inwandeling van de Fotowandeling (gratis deelname) en op 17 december is er een wandeling met etentje "kermis op ons Hofke" (12euro voor de gids en het driegangenmenu).
Er is een ook boek van historicus Bart De Wilde, het wijst je de weg op de fotowandeling en vertelt het verhaal van de impact van de hofkes op de stad, bewoners en openbare gezondheid. Het kost 10 euro en is te koop in het Stadsmuseum Lokeren en in het infopunt Toerisme Lokeren op de Markt.
Meer info op www.lokeren.be/hofkes
Facebook Twitter
Bron: Axiradio