Lokeren
03.09.2013
alt=

Vredefeesten in Sint-Niklaas

dinsdag 3 september 2013 om 18:40 door Rony

Dit gratis festival in het hartje van de stad, komen steeds dichterbij. In het weekend van 6, 7 en 8 september wordt de binnenstad van Sint-Niklaas omgetoverd tot een grote feestzone met ballons, concerten en wereldmarkt.

De Vredefeesten ontstonden in 1948 als herdenking van het einde van WOII. Nog steeds worden de oorlogsslachtoffers tijdens de Vredefeesten herdacht en staan de feesten in het teken van vrede, solidariteit en duurzaamheid.
Het festival Villa Pace brengt 25 concerten op drie grote podia, DJ's en een grote wereldmarkt. Met een divers palet aan muziekstijlen is er voor elk wat wils: de bekendere Belgische groepen, hiphop, harde gitaren, reggae, jazz en nog veel meer. Villa Pace verwelkomt o.a. Absynthe Minded, 't Hof van Commerce, CPEX, Meuris, Ozric Tentacles, Aka Moon, Diablo BLVD, Partyharders en heel wat anderen.
Ook tijdens de Vredefeesten is er nog de eerste editie van de Ballonloop, de 25ste Open Monumentendag met als thema "Het beste van", de Expo Georges Despaux met tekeningen uit Buchenwald en de kwalificatiematch van de Rode Duivels tegen Schotland.
Wat de Vredefeesten wereldberoemd maakt, zijn de ballons. Nergens anders ter wereld stijgen zoveel ballons op vanuit een stadskern. De ballonmeeting behoort daarom tot de vijf belangrijkste in de wereld. Naast de gewone heteluchtballons, stijgen ook gasballons, telegeleide minispecialevormballons en grote specialevormballons op. Dit jaar staan er weer heel wat bijzondere ballons op het lijstje: onder andere Angry Bird, Simba, Sneeuwwitje en de Up!-ballon komen op bezoek in Sint-Niklaas.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio