Lokeren
31.01.2013
alt=

VALSE SMS-ACTIE

donderdag 31 januari 2013 om 17:51 door Michel

VALSE SMS-ACTIE IN NAAM VAN KAPAZA.BE. Momenteel loopt er een SMS-actie waarbij gevraagd wordt om het woord "lezen" naar het betalend nummer "3486" te sturen

Dit gaat om een onrechtmatige actie waar Kapaza niets mee te maken heeft.

Kapaza raadt ten sterkste aan om niet in te gaan op deze vraag. Gebeurt dit wel en stuurt het slachtoffer het bericht toch, dan zal er 2 EUR van je rekening gehaald worden.
Wat moet je als slachtoffer doen als je zo een SMS ontvangt of al een SMS heeft teruggestuurd?

Na controle van je factuur kan je een klacht indienen bij de politiedienst naar keuze (gemakkelijkst is die van je woonplaats)
Slachtoffer dient alle communicatie van de oplichter af te printen of de gsm mee te nemen naar de politie, zodat de juiste gegevens kunnen worden opgenomen in een pv.

-Inbraak in een handelszaak in de Oeverstraat en in een school in de Slagveldstraat. Ook poging inbraak in een woning in de Geuzenberg.

- In de Durmelaan lag een dronken fietser zijn roes uit te slapen op de Durmedijk. Hij werd bestuurlijk aangehouden omdat hij een gevaar betekende voor zichzelf.

-Een 28-jarige vrouw kwam zich spontaan aanbieden op het commissariaat omdat ze wist dat ze haar voorwaarden i.h.k.v. 'vrijheid onder voorwaarden' niet naleefde. Zij werd overgebracht naar de gevangenis.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio